Teodosić se otvorio o čuvenom treneru i selektoru: "Pitam se često šta se dogodilo"

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Proslavljeni košarkaš Crvene zvezde i reprezentacije Srbije Miloš Teodosić dao je opširan intervju za podkast "X&Os chat" sa Edinom Avdićem u kojem je govorio o brojnim košarkaškim temama.

Između ostalog, pričao je periodu kada je nasupao u Olimpijakosu, a dotakao se i Dude Ivkovića.

- Mene je Geršon doveo, a onda je stigao Janulis Janakis koji je imao neki svoj sistem. I ja sam igrao prilično mnogo za nekog 20-godišnjaka. Nismo nikako mogli da se uklopimo nikako i hteli su da me pošalju na pozajmicu... Došlo je to Evropsko prvenstvo i Slovenija gde ostanem jednom sam, drugi put sam, a bilo je priče da su hteli da me se reše i posle te utakmice se sve promenilo. Vratio sam se u Olimpijakos sa mnogo većim pravima, znao sam da neću biti zamenjen na prvu grešku i lakše je tako da igraš na velikom nivou - rekao je Teodosić.

Dotakli su se i Dude Ivkovića koji je uticao na njegovu karijeru.

- Ne znam ni ja zašto, pitam se često što se to dogodilo. Njemu sam zahvalan do neba, nemam reči da to opišem. On je meni dao odrešene ruke sa 22 godine da budem prvi plej reprezentacije i dosta toga da se vrti oko mene i od tog trenutka moja karijera je krenula uzlaznom putanjom. Ne postoji dan i kada se skupi ekipa Marković, Tepić, Krstić... Ne može da se ne spomene Duda, ispriča anegdota njegovim rečnikom i to je neko ko je nas ne samo trenirao već i vaspitao. On nije bio samo trener. Brinuo je o svakom pojedincu, šta se dešava i u reprezentaciji, klubu i evo ja nisam znao, zvao je gazdu Olimpijakosa zbog mene. To je i drugim igračima radio. Duda je strašan autoritet i dan danas kada pričam o Dudi, ja stojim mirno i sa strašnim poštovanjem. Stvarno je bio takav prema svima nama, njegove pripreme su dva i po meseca i spremao nas je i za klub i za reprezentaciju. Neće on nama da tempira formu za turnir već treniramo jako jer on želi da u sezonu uđemo spremni. Svi su to prepoznali i ma koliko pripreme bile teške, bilo nam je lepo i drago da svi budemo zajedno - istakao je Teodosić.

On je otkrio i na koji način je "krao" poteze, kojijma iz sezone u sezonu oduševljava navijače.

- I nije bilo gde da se gleda u to vreme. Današnja deca mogu da gledaju svaku NBA utakmicu, a ja ne znam da li sam do 16. godine pogledao deset NBA utakmica jer ili nije bilo gde ili je u 4 ujutru i nije bilo gde da vidiš te stvari i dođeš na trening pa probaš kako može, gde će da ode kad je tako baciš i sam si vežbao šta može da prođe", kaže srpski plejmejker.

- Ima tu i do kreacije, pogotovo kasnije kada imaš samopouzdanje i sve, ali ima i do treninga kao kod Vukoičića gde čitaš pikenrol, jer je teško da pas ide unutra, po nekom automatizmu svi idu unutra i pas moraš da ide napolje, pa kad tamo daš pas i odbrana se raširi, unutra je neko sam. Zato i mora da se vežba dok ne dođeš do toga da budeš veliki igrač i imaš neka prava pa to dolazi do punog izražaja"

(Telegraf.rs)

Video: Teo izbačen sa meča u Dubaiju: Napravio brutalan faul i dobio drugu nesportsku grešku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA