Počela nova sezona ABA 2 lige u drugačijem odelu: MZT rutinski kod kuće srušio Teodo iz Tivta

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Košarkaši MZT-a iz Skoplja uspešno su započeli novu sezonu ABA 2 lige, pošto su u premijernoj utakmici ovog takmičenja u novoj sezoni savladali na domaćem terenu Teodo iz Tivta - 68:50.

Nije moglo 1.100 navijača u Sportskom centru "Jane Sandandski" baš da uživa u nekoj preterano efikasnoj košarci, ali su svi mogli kućama sa osmehom na licu zbog trijumfa svoje ekipe.

Podsetimo, od ove sezone su ukinuti "baloni" u ABA 2 ligi i sada se igra u grupama, pri čemu su timovi u prvoj fazi podeljeni u četiri takve.

Pored MZT-a i Teoda iz Tivta se u Grupi A nalaze još Cedevita Junior i Helios, Grupu B čine Vojvodina, Sutjeska, Rabotnički i Bosna, Grupu C sačinjavaju Pelister, Podgorica, Široki i Vršac, dok su u Grupi D mesto našli Borac Banjaluka, Ilirija, Šibenka i Zlatibor.

Po dva tima iz svake grupe idu dalje u narednu fazu takmičenja, a MZT je večeras napravio prvi korak ka tome. Tim iz Skoplja je dobio svaku četvrtinu sem treće u kojoj je viđen nerešen rezultat.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Vojdan Stojanovski sa 13 poena, dok je Marko Baković postigao 12. U poraženom Teodu, niko nije bio dvocifren, a najbliži tome bio je Petar Kusovac sa devet poena.

(Telegraf.rs)

Video: Arijan Lakić o Željku Obradoviću i Partizanu: "Neverovatno je šta sam naučio samo za mesec dana"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA