Preokret: Svetislav Pešić ostaje selektor Srbije?

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 7

Selektor Srbije Svetislav Pešić po svemu sudeći će nastaviti tamo gde je stao na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto će i u nardnom periodu predvoditi košarkašku reprezentaciju Srbije.

I pored toga što je nedavno istakao, u jednom od instervjua, da mu "niko nije ponudio novi ugovor" i da "neće obavljati ovu funkciju", utisak je da je najavljeni izbor Nebojše Čovića na funkciju predsednika Košarkaškog saveza Srbije, jedan od glavnih aduta da upravo Kari ostane na mestu selektora.

Informaciju o tome da će Pešić ostati trener Orlova preneo je Kurir, kao i pojedini domaći mediji. Navodi  se "da će ugovor biti produžen posle izbora novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije". Oni dodaju i to da su Pešić i Čović obavili i sastanak na koejm je dogovoren nastavak saradnje.

- Jedna od ideja je da Pešić dobije dugogodišnji ugovor, a da se vremenom u stručni štab uvede trener koji bi ga nasledio na toj poziciji. Pešić bi ujedno bio i mentor svom nasledniku - piše Kurir.

Da podsetimo, Nebojša Čović i Svetislav Pešić sarađivali su u više navrata. Uz to, na nedavnoj konferenciji koju je održao Čović, u svojstvu predsednka crveno-belih pred novu sezonu, on je otvoreno dao podršku za ostanak Pešića na klupi Srbije.

- Košarka je trenutno naš trenutno najveći brend i jako bi važno bilo kad bi Pešić mogao da ostane. A trebalo bi da ostane. I to je moj javni komentar. Imali smo slične košarkaške sudbine, gde je on na volšeban način oteran posle 2001. i 2002, a gde sam ja oteran ranije, politički zbog nepriznavanja krađe na beogradskim izborima. Pa smo i jedna i drugi ostali živi i zdravi.

(Telegraf.rs/Kurir)

Video: Arijan Lakić o Željku Obradoviću i Partizanu: "Neverovatno je šta sam naučio samo za mesec dana"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Asdf

    24. septembar 2024 | 18:35

    Kakvih sve buzdovana ima u svim sferama zivota pa i u sportu Pesic je suvo zlato

  • Marko bg

    24. septembar 2024 | 18:25

    Konacno da dodje na celo saveza neko ko ima 2 kluba i ko nema putera na glavi😂😂😂

  • Ddj

    24. septembar 2024 | 18:46

    To vest dana BRAVO za PESICA 👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA