Jurica Golemac otkrio recept kojim je Dubai dobio Zvezdu: "Ovo je bio ključ našeg trijumfa!"

 
S. P.
S. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 6

Košarkaški klub Dubai ostvario je prvu pobedu u istoriji i to protiv aktuelnog šampiona Crvene zvezde, a trener Jurica Golemac istakao je veliko zadovoljstvo.

Pre svega je čestitao igračima, a onda i otkrio šta je bio ključ ove pobede.

- Čestitam igračima i navijačima. Snovi se ostvaruju. Prvi meč i prva pobeda. Sve zasluge idu organizaciji i igračima. Dali smo sve da se ovo ostvari. Igrači su se zaista borili. Zvezda je imala samo šest ofanzivnih skokova i to je bio klju pobede. Nije bilo realno da sve vreme vodimo, ali pokazali smo karakter i slavili. Čestitam navijačima, iznenađen sam što ih je bilo u ovom broju, dali su nam energiju i pokazali da će biti teško da nas dobije bilo ko sa ovakvim navijačima - počeo je priču Golemac.

Objasnio je da će sezona biti dugačka, te da svaki put moraju da se pripremaju na isti način.

- Liga je dugačka, biće uspona i padova. Imamo vremena za pripremu i odmor. Svaku utakmicu gledamo samo onu sledeću, gledamo pobedu sa samopouzdanjem. Najbitnije je da se ovako uvek borimo. Kada igrate protiv aktuelnog šampiona lako je da imaš motivaciju, ali ovako moramo da igramo uvek. Moramo ostati ponizni i bistri za svaki meč - dodaje.

Istakao je neke od poteškoća sa kojima se ekipa muči.

- Ovo je prva godina, moramo naučiti kako da putujemo. Imali smo par putovanja pre par dana, da vidimo kako se prilagođavamo vremenskoj i klimatskoj razlici. Ali važno je da imamo vremena da se pripremimo.

Na kraju se osvrnuo na to da nikome neće biti lako da igra u Dubaiju.

- Ovo je bila samo jedna utakmica, imamo dva nova igrača koji donose ekstremni kvalitet. Ovi igrači koji su duži period sa nama. Siguran sam da niko neće doći u Dubai i reći da će imati lak posao sa nama - zaključio je Golemac.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte kako je Mekintajer promašio trojku za pobedu Zvezde

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Semajlirane_pufne

    22. septembar 2024 | 19:56

    Kljuc vase pobede su debelo placene sudije!!!

  • Realan

    22. septembar 2024 | 20:02

    A reporter posebna priča,smeta mu što se Andjušić raduje a ne što mu zvezda gubi.Nisi ti dečko za taj posao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA