Saudijci spremaju milijardu evra i kupuju deo Evrolige! I Amerikanci i Britanci žele "parče kolača"

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Saudijska investiciona firma SURJ Sports Investment planira da kupi manjinski udeo u Evroligi, koji je procenjen na oko milijardu evra.

Prema najnovijim informacijama, u ovu ponudu se uključila i američka investiciona firma General Atlantic, dok je glavni konkurent BC Partners, britanski fond.

Evroliga je aktivno uključena u proces prodaje manjinskog udela u svom poslovanju, a saudijski investicioni fond, koji upravlja PIF-om (Javni investicioni fond Saudijske Arabije), jedan je od glavnih kandidata za kupovinu.

Prema izveštaju Ivana Levingstona i Samuela Aginija iz Financial Times-a, Evroliga planira da proda oko trećinu svog ukupnog poslovanja, što uključuje Evroligu i Evrokup. Ocenjuje se da je vrednost manjinskog udela oko milijardu evra.

Američki investicioni fond General Atlantic priključio se trci za kupovinu, ali BC Partners, britanska investiciona kompanija, takođe ima ozbiljne namere. Evroliga se u ovom procesu oslanja na usluge investicione banke LionTree kao savetnika.

Pregovori su navodno u poodmakloj fazi, ali još uvek nije postignut konačan dogovor.

Saudijski PIF, poznat po kupovini kontrolnog udela u fudbalskom klubu Newcastle United i formiranju kontroverzne LIV Golf lige, takođe je zainteresovan za preuzimanje vodećih svetskih sportskih takmičenja. PIF je izrazio interesovanje i za preuzimanje ATP i WTA teniskih tura.

Prema izveštaju Financial Times-a, PIF sve više ulaže u projekte koji mogu doneti reinvesticije u region, bilo kroz zapošljavanje ili razvoj novih projekata.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA