Zavirite na stadion od mermera, star više od 2000. godina na kojem će Partizan igrati protiv prvaka Evrope!

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Košarkaški svet u Evropi sprema se za  sportski spektakl kakav se retko viđa! Na legendarnom Panatinaiko stadionu u Atini, starom preko 2000 godina, već je izgrađen košarkaški teren, a Partizan će imati tu čast da nastupi pred više od 35.000 navijača na ovom istorijskom borilištu.

Naime, drevni mermerni stadion, na kom su održane prve moderne Olimpijske igre 1896. godine, sada će ugostiti najbolje evropske ekipe u košarci.

Pripremni turnir, koji će se održati 21. septembra, okupiće prave košarkaške gigante. Osim Partizana, učestvovaće i domaćin Panatinaikos, zatim Makabi Tel Aviv i Anadolu Efes, a ulaznice za ovaj spektakl rasprodate, što dodatno potvrđuje koliki interes vlada za ovaj događaj.

Turnir počinje u 19.00 časova, kada će snage odmeriti Makabi i Anadolu Efes, dok je prava poslastica zakazana za 22.00 časa po lokalnom vremenu – duel između Panatinaikosa i Partizana.

Pogledajte kako teku poslednje pripreme pred sam turnir, kao i to na koji način je stadion na otvoren, kapaciteta oko 50.00 mesta adaptiran zza potrebe košarkapkog meča:

Inače, Panatinaiko stadion, poznat kao Kalimarmaro, izgrađen je oko 330. godine p.n.e. na mestu gde su se održavale Panatenejske igre. Prvobitno je bio napravljen od drvenih tribina. Kasnije, u 2. veku n.e., za vreme rimskog cara Hadrijana, rekonstruisan je i proširen mermerom, čime je postao jedinstven stadion u potpunosti izgrađen od belog mermera.

Stadion je obnovljen za potrebe prvih modernih Olimpijskih igara 1896. godine, nakon čega je postao simbol sporta i istorije Grčke.

(Telegraf.rs)

Video: "Ovim završavamo špansku sapunicu...": Čović prokomentarisao situaciju oko Petruševa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA