Sudio polufinale KRK i meč Zvezda - Partizan, Željko Obradović ga kritikovao: Sad će deliti pravdu u Evroligi

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 9

Srbija je u prethodnim godinama imala predstavnike u Evroligi kako u vidu Zvezde i Partizana, tako i uvidu arbitara, pošto je Ilija Belošević godinama najbolji arbitar sa ovih prostora, dok će naša zemlja sada dobiti i novo pojačanje u najjačem takmičenju u Evrope.

Naime, održan je edukativni skup u organizaciji Košarkaške lige Srbije gde je objavljena i jedna interesantna vest, a to je da će Stefan Ćalić od ove sezone biti deo Evrolige.

Stefan Ćalić se zahvalio upravo Košarkaškoj ligi Srbije, koja mu je dozvolila da napreduje i da uopšte dođe do prilike da se nađe među najeltinijim arbitrima u Evropi.

- Ja sam pre svega sudija Košarkaške lige Srbije, koja mi je omogućila da se razvijam i napredujem i na kraju dođem do Evrolige. Za razliku od prethodne dve godine ima malo više promena pravila, ne velikih i krucijalnih, ali se svi moramo upoznati sa njima na pravi način, da bismo od samog starta sezone bili na istom nivou razumevanja istih.

- Tri dana na Staroj planini po meni su sasvim dovoljna da prođemo zajedno sve bitne stvari, a na polusezoni nas očekuje novi seminar na kome ćemo videti gde smo i šta smo i na čemu moramo da poradimo. Ja volim da kažem da mi učimo iz grešaka, ali ne smemo zaboraviti da ima i mnogo dobrih stvari sa utakmica koje takođe trebamo pomenuti, jer radimo svaki dan i kroz taj rad napredujemo sve više i više - poručio je Ćalić.

Inače, Stefan Ćalić je takođe zapao u žižu javnosti tokom ovogodišnjeg Kupa Radivoja Koraća, kada je bio jedan od arbitara na večitom derbiju, kada je naišao na kritike trenera Partizana Željka Obradovića.

Tada su na meču sudije bili Vladimir Jevtović, Stefan Ćalić i Aleksandar Milojević, a Željko je poručio sledeće.

- Kao i uvek tu je odgovornost najveća na treneru. Žao mi je zbog svih ljudi koji su došli i koji vole Partizan, ali otprilike kada smo dolazili sve ove tri sezone u Niš znali smo šta nas čeka. Kada to kažem mislim na to da ova tri momka koja su sudila utakmicu apsolutno nisu dorasla tome. Zbog čega neiskusne sudije sude finale Parizan - Zvezda to je pitanje za druge ljude. Neću da se upuštam u to, ali mislim da nisu bili na potrebnom nivou za finalnu utakmicu - poručio je tada Obradović.

(Telegraf.rs)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ssss

    17. septembar 2024 | 23:43

    Bravo, sad ce ti sto ga pljuju da mu se prvi ulizuju

  • Bg

    18. septembar 2024 | 10:18

    Odlican sudija jos od mladjih kategorija. Taj derbi je jedan od tri najbolje odsudjena do sad a gledao sam ih bas mnogo. I jedan od razloga je kad sam pomislio da veliki trener prica gluposti i neistine, a ima ih jos, ovaj je jedan od

  • Vučko

    18. septembar 2024 | 12:35

    Naravno da nema pojma o suđenju! Dobri su Boltauzer zvani Parfem, Javor i ostala Žocova kamarila...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA