Šakota pričao o Partizanu i Željku, pa pomenuo Olimpijakos i PAO: "Izgledaju potpuno drugačije..."

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Košarkaši AEK-a, koje sa klupe predvodi srpski stručnjak Dragan Šakota, učestvuju na pripremnom turniru u Beogradu, gde su odigrali dve veoma različite utakmice. U prvom meču pretrpeli su ubedljiv poraz od Partizana, čak 33 poena razlike 93:60, dok su u drugom susretu uspeli da podignu nivo igre i savladaju tim Pariza, novog člana Evrolige, 71:63.

Grčki tim odigrao je dva potpuno različita meča, i odlično reagovao na uvodni poraz, a iskusni stručnak ima razloga za zadovoljstvo posle učinka sa dva evroligaška tima.

I pored zgusnutog rasporeda i intenzivnih priprema, Dragan Šakota je izdvojio malo vremena da u razgovoru za Telegraf analizira meč protiv  Partizana, a govorio je i o Željku Obradoviću, kao i o izazovima koji ga očekuju u grčkom prvenstvu, s posebnim osvrtom na rivale kao što su Olimpijakos i Panatinaikos.

- Drago mi je što smo bili gosti ovde. Svesni smo da nismo još završili time. I fale nam bitni igrači. Nismo bili dovoljno takmičarski spremni da pariramo, da izdržimo duže od 20 minuta. Partizan je ove godine napravio tim koji drugačije izgleda, fizički, a i talentom. To je ono što sam ja video i što se vidi.

Video: Trener AEK-a Dragan Šakota o meču sa Partizanom, grčkom prvenstvu, Obradoviću

Kako sada vidite ovaj promenjeni tim Partizana? Koliko je teško igrati protiv ovakvog tima i pripremiti se za svaku utakmicu?

- Pretpostavljam da mi nismo kriterijum u ovom trenutku. U prvom meču, na tim pozicijama gde su oni vršili pritisak, mi nemamo igrača. I zato je izgledalo drugačije nego što če možda biti. Tako da, sve jače i jače utakmice dolaze, i ovde i u Atini. Pretpostavljam da će sve biti drugačije. Sve te utakmice će dati pravu sliku gde se nalazi Partizan. Po meni su napravili dobru selekciju - istakao je Šakota i dodao:

- Nama je jako teško bilo organizovati bilo šta. Na tim pozicijama, i bekovi, i centri, mi tu nemamo igrača da im parira. Bez tih igrača koji bi trebali da dođu. Tako da nismo vršili pritisak. Ovaj Partizan je izgledao potpuno drugačije i bolje, čak i protiv neke bolje ekipe nego što smo u ovom trenutku mi.

Šakota smatra da je meč protiv ekipe kao što je Partizan, i te kako, koristan za tim AEK-a.

- To je jako bitno pitanje. Mi smo boli svesni da smo zakasnili sa okupljanjem tim igrača koji su bitni. Šta dobijamo igrajući sa jačima? To bi trebalo da bude dobitak, da vidiš kako se parira timu u nekim elementima košarke, šta je atletika i brzina. Voleo bih da se nešto iz toga izvuče, ali nije lako objasniti ekipi neke stvari kada gubiš sa razlikom i nemoćan si da zaustaviš kontranapade. Element igre u kojem ne možemo da se poredimo sa Partizanom.

EKipu AEK-a očekuje takmičenje u prvenstvu Grčke, a glavni utisak su klubovi Olimpijakos i aktuelni šampion Evrope, ekipa Panatinaikosa, koji su još jai, što potvrđuje i Šakota.

- Oni su bili jaki i prošle godine, prvak Evrope i treći u Evropi. Ali, mislim da su ove godine još jači sa ovim što su dodali. Nisu ništa promenili. Izgledaju još jače. Sigurno su dve ekipe od onih koji će biti favoriti za fajnal-for.  Ostatak ekipa ima veliku razliku u kvalitetu u odnosu na njih. Tu postoji borba za treće i četvrto mesto.

Za sam kraj, prokomentarisao je i odnos sa Željkom Obradovićem.

- Mnogo godina smo prijatelji, 30 godina, još od igračkih dana. Ja sam bio trener, a sećam se i kad je bio igrač igrač. I ostali ljudi su tu, među najboljim prijateljima, i Bata Zimonjić i Aca. Naš odnos je poseban, drugačiji nego sa bilo kim drugim.

(Telegraf.rs)

Video: Karlik Džons o debiju pred Grobarima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA