Avramović o Partizanu: "Rad sa Željkom je privilegija, postao sam bolji igrač i čovek"

 
S. P.
S. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Jedan od najboljih bekova koje Srbije ima poslednjih par godina je nesumnjivo Aleksa Avramović, koji je posle tri godine u Partizanu, odlučio da promeni sredinu i ode u CSKA.

Ipak, iz Partizana nosi samo lepa sećanja, smatra da je iz tog kluba izašao kao bolji igrač, ali mnogo važnije - kao bolji čovek.

- Fantastično iskustvo, tu nema dileme. Izašao sam iz Partizana kao bolji košarkaš i bolji čovek. Radio sam sa Željkom i to je bila privilegija. Doživeo sam veliku podršku navijača i te tri sezone će biti uvek zabeležene kao nešto veliko u mom životu. Posebno ta titula u ABA ligi koju smo osvojili posle 10 godina. Pratiću Partizan sigurno u Evroligi i želim im sve najbolje - počeo je priču Avramović za Mozzart Sport.

KK Partizan - KK Barselona Foto: Marko Jovanović

Osvrnuo se na sezonu kada je Partizan igrao plejof Evrolige protiv Real Madrida, koliko je hemija dobra bila.

- U toj sezoni sam dva puta polomio ruku, osvojio titulu, otišao na Svetsko prvenstvo i tu osvojio srebro. Meni je to nestvarno. Što se tiče te ekipe... Imali smo Dantea, Madara, Matijasa, Papapetrua u odnosu na prošlu godinu. Dobra ekipa smo bili, uživali smo igrajući zajedno i napravili smo fantastičan rezultat - dodaje Avramović.

Osvrnuo se na to kako crno-beli nisu uspeli da ponove takvu sezonu.

- Ne znam šta je nedostajalo, jednostavno dešavaju se usponi i padovi. Dobri i loši periodi. Kari Pešić to dobro kaže, teške situacije su nas napravile boljima. Setite se samo sve što je bilo, od Boriše Simanića pa nadalje. Izdigli smo se i naučili iz toga, tako je bilo u Partizanu. Dešavaju se dobri i loši momenti. Adetokunbo je rekao dobru stvar, ako nismo osvojili to ne znači da smo loši - zaključio je plejmejker reprezentacije Srbije.

(Telegraf.rs/Mozzart Sport)

Video: Velike reči Stojka Vrankovića o Draženu Petroviću: "Kakav igrač, pravi kapiten, fantastičan čovek"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DNK

    13. septembar 2024 | 11:09

    Čovek, sigurno. Posle onolike pljuvačine i dranja od strane "pedagoga" sigurno si bolji čovek. Zato si i pobegao, čim ti se ukazala prilika. Čačanska foliranja!

  • Dragan

    14. septembar 2024 | 08:57

    Hahaha...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA