Predsednik Dubaija otkrio kako su doveli Bertansa: "Ponudili smo mu nešto što niko nije..."

 
S. P.
S. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Na mestu predsednika Dubaija, umesto Đorđa Đokovića, iznenada se napravio potez koji je postavio novog vodećeg čoveka Salema Bin Dasmala.

On je u intervjuu za "Meridian Sport" otkrio da je dolazak Bertansa veliko pojačanje, ali i iznenađenje za njega, kako i za ostale.

- Bilo je iznenađenje za mene! Najiskrenije ovo kažem. Velike zasuluge pripadaju našem vlasniku koji je imao viziju da angažuje NBA košarkaša. Mislio sam da je nemoguće, jer jednostavno mi nemamo budžet. Bio je san i želja, ali zaista nisam znao kako uspeti u tome - rekao je predsednik Dubaija.

Delovalo je nerealno za njega, ali ističe da nije novac ono što ga je primamilo tamo, da su razlozi nešto drugačiji.

- Izgledalo je nemoguće dovesti igrača koji je bio u drugi u šutiranju trojki na ol-staru iza Stefa Karija i čija je plata bila 15.000.000 dolara, što je više od budžeta našeg kluba, ali onda smo shvatili da Dubai ima posebnu vrednost. Stabilnost dugoročnih ugovora, kao i činjenica da neke stvari nemaju cenu. Preseliti porodicu u naš predivan grad, koji pruža neverovatne mogućnosti je vrednije od samog novca. Karta koja nama otvara vrata je upravo ambijent Dubaija - dodaje Bin Dasmal.

Na kraju se osvrnuo na to da je posao gotov bio preko generalnog menadžera, te da je sve bilo brzo gotovo.

- Bilo je dogovoreno od strane našeg generalnog menadžera. Ceo transfer se odigrao brzo. Poslali smo ponudu za koju smo mislili da neće prihvatiti, pogotovo jer je imao drugih ponuda. Na naše izneneđenje je prihvatio poziv Dubaija iako su drugi nudili više ne vodi glavnu reč. Iako smo mladi imamo čvrste temelje, jer smo Dubai. Dali smo mu dugogodišnji ugovor u trenutku kada neki drugi verovatno nisu hteli - zaključio je.

(Telegraf.rs/Meridian Sport)

Video: Troicki: Novak je tu sa nama pored neuspešne grend slem sezone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma važi

    12. septembar 2024 | 18:49

    Kako da ne,čisto sumnjam da dubai nema para

  • oki

    12. septembar 2024 | 22:04

    Sledece godine prave verovatno drim tim I prekidaju dominacuju nasih timova eto sta ce biti

  • Vitez Koja

    13. septembar 2024 | 17:28

    Ma da, sigurno je to zbog vašeg "prelepog"grada.Sa parama idu ljudi i u Tel Aviv da igraju.Od samog starta sam protiv toga da Dubai bude u ABA ligi.Draže bi mi bilo da su Olimpija, Budućnost,Cibona, Igokea...upumpali neke velike pare i napravili tim i neka budu ako treba i šampioni ABA, nego što će to da uradi neki tamo Dubai, koji nema nikakve veze sa ovim regionom, nema nikakvu tradiciju, nema nijednog domaćeg košarkaša, apsolutno nema nikakvog smisla, a zauzeće nam jedno mesto u EL, jer će i to da plate.Neka razvijaju tamo neku Arapsku ligu,kao u fudbalu, pa neka dovedu čitavu NBA ako hoće i mogu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA