Pojavila se nikad objavljena fotografija Harisa Brkića

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Srbija i dalje pamti lik i delo generacijskog talenta Harisa Brkića koji nas je prerano napustio u 26. godini, kada je ubijen u 21 čas ispred hale Pionir u Beogradu 15. decembra 2000. godine.

Nakon njegove smrti nikada se nije saznalo ko je počinioc nedela, ali je zauvek ostao upamćen lik i delo talentovanog košarkaša. Pogotovo ga pamti crno-bela strana Beograda i Srbije, navijači Partizana, koji i dan danas traže pravdu za Brkića.

Tako u svim sećanjima se pojavljuju nove informacije i fotografije iz života mladog Harisa, kako vreme prolazi, a sada smo došli do njegove fotografije iz perioda kada je nastupao za Partizan.

Fotografiju je sa nama podelio predstavnik Republike Srbije zadužen za bezbednost Milan Belić, koji je sa košarkašem napravio fotografiju nakon saniranja povrede.

- Sećanje, zagrebačka bolnica krajem prošlog veka, sa Harisom Brkićem mladim košarkaškim reprezentativcom Jugoslavije, sarajevske Bosne i Partizana, posle saniranja povrede koju je zadobio u meču KK Zagreb-KK Partizan (KK Partizan dobio KK Zagreb u finišu utakmice, povređenog Harisa sa terena izneli i odveli u bolnicu dr. Moma Jakovljević i ja) Večna slava vrhunskom sportisti - podelio je Milan Belić.

Haris Brkić Foto: Privatna arhiva / Ustupljena fotografija

Od Harisove smrti prošlo je 24 godine, a njegovo ime, kao i igra se i dan danas vrlo dobro pamte. Osim Partizana, u karijeri je nastupao za Borac i Čačka, Budućnost iz Podgorice, dok je juniorsku karijeru proveo u Bosni.

Zauzimao je poziciju beka i krila, a košarkaški ga je isticao posebno šut, ali nije kasnao ni u drugim segmentima igre, pošto je važio za izuzetno talentovanog košarkaša.

U istoriji Partizana, upisan je kao deseti igrač po broju odigranih utakmica (293) i osmi po broju postignutih poena, sa ukupno 3.709.

Na listi najboljih strelaca crno-belih u evropskim kupovima, Brkić drži peto mesto sa 951 poenom.

(Telegraf.rs)

Video: Kodi Miler Mekintajer o novoj sezoni, saigračima i ciljevima Zvezde

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    12. septembar 2024 | 18:31

    O smrti ovog momka se godinama ćuti... Ili je i roditeljima priprećeno da ne istražuju...?

  • SALAHUDDiN AYYUBi

    12. septembar 2024 | 17:15

    Brkic a htjeli ste tako i Smailagica ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA