Selektor reprezentacije Srbije stranac? Legendarni Muta Nikolić digao glas: "Čekaj bre, ima sposobnih kod nas"

 
S. G.
S. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 9

Košarkaški savez Srbije očekuje velike promene posle odlaska Predraga Danilovića sa mesta prvog čoveka Saveza, a isti je slučaj i sa pozicijom selektora koju je napustio Svetislav Pešić posle isteka ugovora.

Tako, dok se licitira sa potencijalnim naslednicima,  u razgovoru za Informer, proslavljeni stručnjak Muta Nikolić govorio je nna ovu temu, i dotakao se nekih od medijskih napisa da bi i stranac mogao da preuzme nacionalni tim.

- Što stranac? Ne bih ja to radio. Mene pogađa to što mi kao srpska košarka, kao gigant u Evropi i svetu, treba da uvozimo strane trenere. Pa ima sposobnih trenera kod nas. Kada će oni da dođu na red? Ja sam se uvek bunio što su Zvezda i Partizan dovodili strance kao druge trenere (prim. aut pomoćne trenere) pa su se svi naljutili na mene. Pa čekaj bre! Ja gledam srpsku košarku, ispada da nema niko sposoban kod nas.

Potom je pojasnio:

- Velika šansa je voditi reprezentaciju Srbije za trenere, mi smo uvek među četiri-pet reprezentacije na svetu. A što se stranaca tiče to ne dolazi u obzir. I ono što je Pešić pričao da bi mogao da dođe strani igrač i to ne dolazi u obzir. Mi imamo talenata i u mlađim kategorijama, kao što je došao i Jović (prim. aut. Nikola). Šta će meni stranac u reprezentaciji? Na koje mesto? Umesto Jokića, šta ne razumem? Imamo tri centra, trojke, bekove da se dičimo njima. Tu su i Gudurić, Micić i Bogdanović. Otkazali su Kalinić i Lučić, pa se i Nedović povukao prošle godine. Čoveče, ti imaš te igrače koji se odazovu na poziv i onda moraju da otpadnu, a ti ne znaš ko da otpadne. Sve su to legende i dobri igrači. To je najgore u poslu, kad treba da odstraniš dvojicu sa spiska.

(Telegraf.rs/Informer.rs)

Video: Iliev treći put na poziciji sportskog direktora Partizana: Na predstavljanju obećao velike promene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    12. septembar 2024 | 15:58

    Stranac , pa da se bolje i lakše peru pare od angažmana,plate i td. neće biti mnogo bolji rezultati jer igrači igraju i trebalo bi da slušaju trenera a ne moraju .

  • Dragan

    12. septembar 2024 | 15:08

    A Piksi? On li ne može...? Ne razumem...

  • Bojan

    12. septembar 2024 | 18:00

    Ima sposobnih ali ti nisi jedan od njih. Mora prvo da se napravi strategija za budućnost ovog sporta. A kako će biti, pitajte Željka Obradovića koji za tri godine u Partizanu nije napravio ni jednog igrača za reprezentaciju. Jedino ako misli da nam stranci budu igrali?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA