NBA legenda kupila auto koji je zabranjen u Evropi, odmah se oglasio i Ilon Mask

 
S. G.
S. G.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Legendarni NBA košarkaš Šekil O’Nil obavio je je još jednu ekstravagantnu kupovinum a ovoga puta, pazario je Teslin model automobila pod nazivom "Cyberbeast", varijantu sa snažnijim motorom već čuvenog "Cybertrucka".

Poznato je da Šek, kao i većina sportista, gaji ljubav prema neobičnim automobilima, a iako je već imao identičan automobil, objasnio je zašto je kupio još jedan:

- Ne bih da budem nepristojan, ali nedostaje mi moj "Cybertruck" i ne želim da ga šaljem iz Vegasa u Atlantu. Dakle, samo ću kupiti još jedan - rekao je Šek.

Čak je i izvršni direktor Tesle Ilon Musk primetio Shaqov novi "Cyberbeast", te je podelio O'Nealovu objavu na Twitteru.

Kupovina je O'Nilakoštala preko 100.000 evra, a "Cybertruck" postaje sve popularniji u Sjedinjenim Američkim Državama, posebno zbog svog nikada ranije viđenog dizajna.

Inače, ovaj automobil nije moguće kupiti u Evropi. Evropsko tržište nije ni približno toliko sklono kamionetima kao američko, niti su putevi prilagođeni za vozila te veličine.

Evropski propisi zahtevaju i da nijedan spoljašnji ugao na automobilu ne sme biti oštar, tj. mora imati minimalnu zaobljenost, sa najmanje zaobljenjem od 3,2 milimetra. Cybertruck je, pak, sastavljen od pravilnih čeličnih poligona, a spoljašnji uglovi su mu znatno oštriji od propisanog.

Takođe, postavlja se i pitanje kategorizacije. Prazan "Cybertruck" teži oko 3,1 tonu, a ukupna najveća dozvoljena masa, zavisno o modelu, iznosi između 4 i 4,5 tone. Time on prelazi iz kategorije B (najveća dozvoljena masa od 3,5 tone) u C1, što znači da ga ne bi bilo moguće voziti sa običnom vozačkom dozvolom za lična vozila, već sa dozvolom za lake kamione.

Inače, Šekil O’Niligrao je za Orlando, Lakerse, Majami, Finiks, Klivlend i Boston u NBA ligi, a osvojio je četiri šampionska prstena — tri sa Lakersima i jedan sa Majamijem.

Takođe, osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine, kao i Svetsko prvenstvo u Kanadi 1994. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Iliev treći put na poziciji sportskog direktora Partizana: Na predstavljanju obećao velike promene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA