"Želim da verujem da će se oteti vratiti, a rat prestati": Trener Makabija surovo iskren pred početak sezone

 
S. G.
S. G.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

I drugu sezonu u nizu, košarkaški klub Makabi svoje mečeve će zbog rata sa Hamasom igrati u Beogradu, a glavni izraelskog tima Oded Kataš ističe da je upravo ova situacija uticala i na sklapanje tima za novu sezonu.

Klub je započeo međusezonu s manjim povredama Džona Dibartolomea i Džejlena Horda. Povrh toga, klub je morao da se rastane s Darelom Mejkonom zbog komplikacija u procesu oporavka nakon operacije prednjih ukrštenih ligamenata prošle sezone.

- To je veoma loše, svakako za nas, ali i za igrača. Trebalo je da se uskoro vrati, ali bilo je poteškoća u njegovom procesu oporavka, nešto što nisu mogli da predvide. U ovom potpisivanju, u želji da bude ovde, postojala je misao kako zbog finansijskih razloga, tako i zbog izazova sa kojima smo se suočili. Zbog njegove povrede, to je novac koji smo mogli priuštiti- rekao je Katash tokom otvorenog treninga Makabija i dodao:

- On je igrač koji, kada je zdrav, može napraviti veliku razliku. Preuzeli smo proračunat rizik u ovoj situaciji. Nažalost, ispostavilo se da je manje uspešno. Šteta mi je. Imao sam priliku da igram protiv Mejkona kada sam bio u Panatinaikosu, a on u AEK Atini, i svakako znam šta može da doprinese. Trenutno, što se nas tiče, moramo da se nosimo bez njega. Ne mislim da će moći da se vrati u skorije vreme, tako da je trenutno manje relevantan.

Samo nekoliko igrača iz prošlogodišnjeg tima, koji je bio na jednu utakmicu, jednu četvrtinu od plasmana na Fajnal for Evrolige i osvajanja plej-of serije protiv kasnijih šampiona, Panatinaikosa, ostalo je u klubu.

Makabi je izgubio oba lidera bekovske linije, Lorenca Brauna i Vejda Boldvina IV. Bonzi Kolson i Džoš Nebo, dva glavna igrača u reketu, takođe su napustili klub. Makabi sada počinje sve iznova.

- Jedna od stvari koja nam je pomogla da prebrodimo krize tokom ove dve godine je dobar karakter igrača. Sa te tačke gledišta, mislim da su i sada ovde dobri karakteri. Želimo da ostvarimo dobru povezanost i da igrači uživaju u tome. Na papiru, očigledno, nismo jedan od timova na koje biste se kladili da će stići do Fajnal fora, ali naravno, pokušaćemo da dostignemo maksimum.

Ako se pogleda samo spisak imena, odmah se primećuje nedostatak velikih imena u timu. Oded Kataš priznaje neprijatnu realnost – tekući rat je ugušio sposobnost organizacije da privuče i potpiše igrače za narednu sezonu.

- To je uvek nešto što lebdi iznad izraelske košarke, svakako u ratnim okolnostima. Zbog toga smo pokušali da dovedemo neke igrače koji poznaju Izrael i znaju situaciju. To je bila velika prepreka u izgradnji tima. Želim da verujem da će se stvari rešiti, da će se oteti vratiti, da će rat prestati što je pre moguće, i da nećemo biti u ovoj situaciji, ali to je uvek nešto što lebdi iznad lige i izraelskih timova - zaključio je trener.

(Telegraf.rs)

(Telegraf.rs)

Video: Iliev treći put na poziciji sportskog direktora Partizana: Na predstavljanju obećao velike promene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA