Ovo je glavni cilj Zvezde u novoj sezoni: Sferopulosov pomoćnik se otvorio Grcima

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Pre prijateljske utakmice između Crvene zvezde i Olimpijakosa u dvorani Mir i prijateljstvo (SEF) u utorak, Vasilis Geragotelis, vodeći asistent Janisa Sferopulosa u Zvezdi, govorio je za EEC Web Radio o brojnim temama koje se tiču beogradskih crveno-belih, a, između ostalog, izneo je i ciljeve za predstojeću sezonu.

On je u intervjuu koji je preneo Sport24, istakao da se ova sezona razlikuje od prethodnih.

- Ova godina je drugačija. Počinjemo od početka sezone, mi smo ti koji smo napravili izbore u vezi sa igračima i izgradili roster koliko smo najbolje mogli. Cilj svakako ostaje osvajanje ABA lige, srpske lige i kupa, ali glavni cilj tima je da bude u plej-ofu Evrolige.

- Kao što znate, isti cilj smo imali i prošle godine, ali nismo uspeli da ga ostvarimo. Tokom godine smo bili blizu, na 10-11. mestu, pokušavali smo da obezbedimo mesto u plej-inu. U poslednjim utakmicama, posebno sa porazima od Barselone i Žalgirisa, izgubili smo svaku šansu, tako da se taj cilj nije ostvario. Budžet je povećan i prošle i ove godine, zbog čega su naši ciljevi viši. Sve to, naravno, povećava očekivanja i pritisak na tim, ali takvo je prvenstvo i drago mi je što sam u timu koji učestvuje u ovakvom takmičenju.

Geragotelis je govorio i o prethodnoj sezoni.

- Derbiji u Srbiji su kao u Grčkoj. To je nešto što ih je očigledno nateralo da potpuno promene roster i krenu u nešto potpuno novo i drugačije u poređenju sa prošlom sezonom. Trudim se da ne razmišljam previše o tome šta drugi rade. Želim da verujem da smo 'izgradili' jak tim, koji, ako budemo igrali kako želimo, može da postigne naše ciljeve. Trenutno smo fokusirani na ono što mi radimo i na to kako ćemo odigrati što je moguće bolje.

Da podsetimo,Vasilis Geragotelis sarađuje sa Sferopulosom punih 12 godina. Njih dvojica su se susreli u Panioniosu, gde je radio kao njegov asistent, potom su zajedno radili i u Olimpijakosu, pa u Makabiju, a saradnju će nastaviti i u Crvenoj zvezdi.

Takođe, Geragotelis je radio i kao asistent u reprezentaciji Grčke, s kojom je osvojio peto mesto na Evropskom prvenstvu 2015. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA