(ANKETA) Ko će biti novi selektor Srbije posle odlaska Svetislava Pešića?

 
S. J.
S. J.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 22

Odjeknula je ovog utorka vest da Svetislav Pešić više nije selektor košarkaške reprezentacije Srbije.

Kako je nedugo zatim, istakao i Pešić, novo rukovodstvo, koje bude izabrano u KSS, moraže da traži i novog selektora, a sada se postavlja pitanje i ko bi to mogao da bude.

Kao najrealnija opcija, nameće se Aleksandar Saša Đorđević, koji je već držao "komandnu palicu" naše košarkaške reprezentacije, sa kojom je osvojio i tri srebrne medalje, po jednu na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, na Mundobasketu dve godine ranije, kao i na Eurobasketu 2017. godine.

Inače, Đorđević od ovog leta nije selektor Kine, a zanimljivo, pominjao se i kao potencijalno novi trener Virtusa iz Bolonje. Ipak, za sada je legendarni košarkaš i trener bez angažmana, te se samim tim nameće i kao prva opcija za novog selektora Srbije, s obzirom na to da je već beležio sjajne rezultate u prošlosti.

Aleksandar Saša Đorđević Foto: Vladimir Žujko

Jedan od potencijalnih kandidata je i Saša Obradović, aktuelni trener ekipe Monaka. Obradović se trenerskim poslom bavi od 2005. godine, vodio je Keln, Kijev, Turov, Donjeck, Albu, Lokomotivu Kubanj, Monako, Crvenu zvezdu, da bi se potom ponovo vratio u Monako. Takođe, ono što treba istaći i da Obradović do sada nije obavljao selektorsku funkciju.

Mnogi bi na klupi Srbije voleli da vide i još jednog bivšeg trenera Zvezde, Dušana Alimpijevića. Srpski stručnjak je beležio sjajne rezultate sa Bursasporom, da bi potom prešao u Bešiktaš, gde je i danas glavni trener. Zanimljivo, Alimpijević je 2022. godine poneo laskavo priznanje za trenera godine u Evrokupu.

Za neke, idealan kandidat je i Darko Rajaković, trener Toronto Reptorsa u NBA ligi. Rajaković se od 2014. godine "kalio" kao asistent, u Oklahomi, Finiksu i Memfisu, da bi od 2023. preuzeo funkciju glavnog trenera Reptorsa.

Darko Rajaković Foto: Jared C. Tilton / Getty images / Profimedia

Jedan od kandidata, mogao bi biti i bivši strateg Partizana i Budućnosti, Aleksandar Džikić. Iskusni stručnjak, trenutno obavlja funkciju selektora košarkaške reprezentacije Gruzije, a prethodno je radio u Hapoelu iz Jerusalima.

Još jedan bivši trener Partizana se može svrstati u kandidate za novog selektora, a to je Petar Božić. Božić je radio prvo kao asistent u crno-belima, da bi potom od 2015. do 2016. godine vodio crno-bele kao prvi trener. Potom se preselio u Ostin Sparse, gde je bio asistent, pa i trener, da bi potom prošle godine postao trener London Lajonsa, prošlosezonskog finaliste Evrokupa.

Mogu se tu svrstati i druga imena, koja bi neki voleli da vide, poput Dejana Radonjića, Duška Ivanovića, Dimitrisa Itudisa, Andree Trinkijerija i drugih...

Sve u svemu, ostaje nam da vidimo ko će biti novi selektor Srbije, a jedno je sigurno - njega će morati da izabere novoformirano rukovodstvo KSS-a koje bude izabrano.

(Telegraf.rs)

Video: Selektor Srbije Svetislav Pešić obratio se u Srpskoj kući nakon osvajanja bronze

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    10. septembar 2024 | 14:50

    Da se razumemo svima svaka cast, ali Pesic zasluzuje da ostane!!! 🇷🇸👍🏻

  • Ma da

    10. septembar 2024 | 14:49

    Čuj - ko će? Pa onaj što sve zna i u sve se razume, ko drugi?

  • Рус

    10. septembar 2024 | 15:01

    Zasto nesto menjati ako je dobro.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA