Majkl Džordan je pitao najboljeg šutera u NBA koja je njegova tajna: Ostao je otvorenih usta kad je čuo

 
S. J.
S. J.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Kada se povede polemika oko toga ko je najbolji šuter svih vremena u NBA ligi, mnoga imena se nađu u opticaju.

Jedno njih je i Džordž Gervin, čovek koji se smatra za jednog od najboljih bekova u istoriji, a ono što ga je krasilo bili su upravo šutevi, ali i zakucavanja.

Zanimljivo, Gervin nikada nije imao u proseku manje od 14 poena po meču, a karijeru je završio sa impozantnih 26,2 poena po utakmici u proseku.

Upravo Gervin, jednom prilikom je gostovao u emisiji kod Majkla Džordana, a tom prilikom, osim partije "jedan na jedan", Džordan je upitao i koja je tajna Gervina za tako dobre šuteve.

- Pa, dok sam bio u srednjoj školi, jedan čistač, moj prijatelj po imenu Gospodin Vinters, dao mi je jednu ponudu. Rekao je da ako budem čistio podove, mogu da ostanem i šutiram dok on ne ode, što je obično bilo oko 10 ili 11 uveče. I to je razlog zašto sam koristio priliku da šutiram loptu četiri ili pet stotina puta dnevno. Mislim da je to ono što me je zaista oblikovalo kao što sam bio u prošlosti, u profesionalnom sportu - počeo je Gervin.

Igrao Džordž i na Univerzitetu Istočnog Mičigena...

- Pa, znaš, razlog je bio što smo bili na NCAA u Indijani i igrali smo na turniru. Igrali smo protiv tima koji nas je nekako dobro igrao, i postao sam malo frustriran. Znaš, igra je postala malo gruba, i postao sam frustriran, pa sam udario jednog momka po imenu Džej Bakola, i oborio ga, pa su me izbacili iz igre. Nakon toga, bio sam prepušten sam sebi. Znaš, nisam mogao da se vratim u školu. Nije bilo prilike da igram košarku za nekoga, pa sam morao da radim nešto drugo.

Jedan udarac izbacio ga je sa univerziteta...

- Da, taj jedan udarac je zaista bio obrazovanje za mene. Znaš, stvarno mi je pokazao kako ne možeš da se frustriraš i izgubiš glavu, jer kada izgubiš glavu, možeš da uradiš bilo šta ili kažeš bilo šta. I mislim da sam mnogo naučio iz toga, i pomoglo mi je da budem strpljiviji i da razumem, znaš, šta život zaista znači - rekao je Gervin.

Džordan je sve to pomno slušao, pomalo i u čudu, a kako je sve izgledalo, možete pogledati ispod.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je najluđi bostandžija na svetu, zovu ga Majkl Džordan za sirotinju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA