Evo zašto Svetislav Pešić više nije selektor Srbije: Razlog je bizaran!

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 16

Svetislav Pešić je ovog leta doneo Srbiji novu olimpijsku medalju, jednu od najslađih, koja je mogla da bude i sjajnija, jer su Orlovi imali "Drim tim" na konopcima u polufinalu, pa su Jokić i družina morali da se zadovolje bronzom.

Ipak, nakon uspeha u Parizu, usledile su šokantne vesti. Najpre je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović odlučio da se povuče sa pozicije i najavio je nove izbore, a sada smo dobili i informaciju da Svetislav Pešić više nije selektor.

I zaista je to tačno, tehnički je Pešiću istekao mandat nakon Olimpijskih igara u Parizu.

Informaciju o tome da više nije selektor smo proverili u KSS i dobili potvrdu.

Naime, nakon što je Danilović odlučio da se povuče i da bude u tehničkom mandatu, zajedno sa ostalim čelnicima KSS, Pešić nije imao sa kim da razgovara o eventualnom produžetku saradnje i novom ugovoru.

Sa jedne strane imamo bizarnu situaciju da selektor koji je ostvario rezultat ne može iz tehničkog razloga da ostane na klupi, a sa druge je nepoznanica ko će doći na čelo Saveza, kakve će ideje imati kada je selektor i reprezentacija u pitanju, pa je sa te strane i pošteno da se prvo izabere rukovodstvo KSS i da novi predsednik nakon toga priča sa kandidatima za selektora.

Ipak, za sada još nije određen datum izborne sednice KSS, pa je u magli i ko će biti predsednik, ali i selektor u novom ciklusu.

(Telegraf.rs)

Video: Iliev treći put na poziciji sportskog direktora Partizana: Na predstavljanju obećao velike promene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    10. septembar 2024 | 14:10

    Kao ne zna se ko će da dodje. Pa Čović,naravno. Zato i ide Pešić,neće da saradjuje s'njim,realno,a ko može da saradjuje sa Čovićem.

  • Seljak

    10. septembar 2024 | 14:03

    Počinje rasturanje saveza...

  • Vladimir

    10. septembar 2024 | 14:16

    Covic na mjesto predsjednika i lagano kljuc u bravu. Pa zna Pesic skim bi imao posla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA