PAO izdvojio nestvaran novac za sezonu: Pogledajte koliko će potrošiti na stanove, putovanja, renoviranje...

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Košarkaški klub Panatinaikos sa velikim ambicijama ulazi i u novu szeonu, a glavni ciljevi su da se obnovi i osavremeni dvorana, popularna OAKA, ali i da se odbrani titula šampina Evrope.

Kako prenose grčki mediji, plan vlasnika Dimitrisa Janakopulosa je da Panatinaikos postane brend broj 1 u evropskoj košarci, a za takve ambicije potrebne su ozbiljne finansijske investicije. Ukupan budžet Panatinaikosa, koji obuhvata tim, trenere, osoblje i sve operativne troškove (putovanja, stanovanje, plate, opremu itd.), premašuje 35 miliona evra, dok će samo prva faza radova na OAKA dvorani koštati dodatnih 15 miliona evra. Početna procena bila je 14,7 miliona, ali nepredviđeni troškovi su povećali ukupnu cifru.

Jasno je da su ovi iznosi nesrazmerni trenutnim prihodima kluba, iako je komercijalna politika donela velike sume kroz sponzorstva, sezonske i pojedinačne karte, televizijska prava, a uskoro se očekuje i prihod od davanja imena dvorani OAKA.

Ova investicija se, međutim, posmatra kao ulaganje u budućnost, jer stvara zdraviju i stabilniju finansijsku osnovu za naredne godine, kako za nove investicije tako i za ostvarivanje prihoda.

Ppo svem u sudeći, Panatinaikos je jedan od najstabilnijih klubova u takmičenju, a uz to, želi i da dugoročno učvrsti poziciju koju ima u Evropi.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA