Željko Obradović o novim igračima: "Promenio sam ceo tim i kad sam bio prvak Evrope... Tako se zadesilo"

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 5

Košarkaši Partizana su odigrali i treću pripremnu utakmicu ovog leta, prvu pred navijačima i otvorenim vratima i tako je slavio protiv Tortone nakon produžetka sa 96:94. Njih već očekuje i novi duel u Italiji, gde će u finalu turnira na Siciliji igrati protiv Trapani Šarka.

Nakon ovog meča, izjavu za SportKlub je davao i Željko Obradović, koji je donekle bio zadovoljan.

Istakao je iskusni stručnjak crno-belih da je video i dobre, ali i loše stvari na ovom meču.

- Prva prijateljska utakmica sa publikom, normalna. Protiv dobrog tima, agresivnog, imali smo dobre momente ali i loše. Sve je logično za ovaj period s obzirom na to da smo u periodu kad smo imali 10-ak treninga zajedno. Dobro nam je došla utakmica protiv ovakvog protivnika i baš taj produžetak je važan da se ekipa prilagodi na to. Da se polako kreće na ono što je važno, ono što nas čeka kad dođe sezona, kako da reagujemo i to. Ono čime sam prezadovoljan je odnos igrača, mislim da su svi bili maksimalno agresivni i željni i želeli su da se pobedi utakmica što je pozitivno.

Pričao je upravo i o tim lošim i dobrim momentima.

- Treba nam vremena, analiziraćemo. Uvek je u pitanju koncentracija u odbrani, kad se zna šta igra, a u napadu kad se donose odluke, tu ćemo reagovati i pričati. To je sve logično za ovaj period.

KK Partizan Foto: X / PartizanBC

Upitan je o Karliku Džonsu, ali nije hteo Obradović nikoga da izdvaja.

- Ne bih da pričam o bilo kome posebno, mi smo 35 minuta vodili, imali smo šansu da je završimo u regularnom delu i ispalo je tako kako je ispalo, što je dobro. Svi su bitni, svi će biti bitni.

Na meču nije bilo Vašingtona, Bošnjakovića, Majka, a ni Dimitrijevića.

- On (Majk) se povredio, radićemo neke stvari. Vašington je dobio sina dan pred put, logično je bilo da ostane sa ženom i detetom. Mitar i Aleksa su ostali sa juniorskim timom, imali su važne utakmice u njihovom uzrastu. Lepo je da sam dobio na njihov račun pohvale da su igrali izuzetno ozbiljno, a nema sumnje da će biti s nama i da će dobiti priliku.

I na kraju, Obradović je upitan o tome što je promenio ceo tim.

- Bilo je, takav je splet okolnosti bio. Ja sam bio '95 sa Realom bio prvak Evrope, otišao je Sabonis u Ameriku, izmenili smo osam ili devet igrača. Jedne godine u Fenerbahčeu, ne toliki broj, ali desilo se. Kad se desi, to je tako kako je. Mnogo puta sam isticao i zahvalio se svima koji su bili prošle godine, novi tim je napravljen, treba podržati momke. Vidim da je večeras bilo navijača, gde god da odemo, uvek imamo veliku podršku.

(Telegraf.rs)

Video: Obradović otkrio da li će Partizan dovoditi nova pojačanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tetka iz laktaša

    8. septembar 2024 | 18:43

    preuzmi borac iz čačka da vidimo tvoje stručne sposobnosti sa njihovim budžetom. a i selo ti je tu blizu.

  • Dex

    8. septembar 2024 | 18:41

    Samo napred Zeljko Srbine. Cela Srbija je uz tebe! A i cela Evropa! Srecno u narednoj sezoni

  • želimir rumenoglu

    8. septembar 2024 | 19:49

    rumeni obratoglu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA