"Nisam propustio OI zbog povrede, bio je kontakt sa Partizanom": Lučić otkrio šta se desilo sa crno-belima

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Kada kažete reč sigurnost u Minhenu, onda će vam ljubitelji košarke odmah uzvratiti imenom - Vladimir Lučić. Kapiten bavarskog tima polako se priprema za nove izazove sa Bajernom i deluje da je spreman da odigra još jednu dobru sezonu, kako u nemačkom šampionatu, tako i u Evroligi.

O svemu tome, ali i o nastupima za reprezentaciju i o svom bivšem klubu Partizanu razgovarao je za portal Basketball Sphere u vrlo opširnom intervjuu. Za početak je istakao da nije tačno da Olimpijskim igrama nije bio zbog povrede.

- Nisam imao takvih problema od tada, iako su neki novinari preneli da sam zbog povrede propustio Olimpijske igre. To nema veze sa istinom, ali više se ne borim protiv naslova da sam povređen, ili da imam nekih problema. Zdrav sam i dobro se osećam.

Odluka je bila kompleksna i zbog toga mu je pala jako teško, što je saopštio i samom selektoru Svetislavu Pešiću. Radovao se medalji naših momaka.

- Kad dođeš u ove godine, drugačije je. Postojale su stvari koje su uticale na verovatno najtežu ili jednu od najtežih odluka u karijeri, što sam i rekao Svetislavu Pešiću, jer sam kao kapiten mogao da predvodim svoju zemlju na Olimpijskim igrama. Odlučio sam da ne igram. Imao sam bitne razloge i mnogi od njih su u vezi sa privatnim životom i nažalost, nisam se našao tamo. Sa druge strane, bio sam navijač i jako mi je drago što su napravili, kao i prošle godine, izvanredan uspeh. Odigrana je sjajna utakmica protiv SAD i ostaje žal zbog krajnjeg ishoda.

Pošto je propustio Olimpijske igre, kao logično pitanje nekako se postavilo da li ćemo ga gledati sledeće godine na Eurobasketu?

- Ne razmišljam sada o tome. Stvari koje su se privatno desile će na neki način promeniti i moje razmišljanje za budućnost i to kako ću planirati svoje slobodno vreme. To će biti moja odluka, ali možda više nego ikada u dogovoru sa porodicom.

Majk Daum i Vladimir Lučić Foto: Eibner-Pressefoto/Marcel Engelbrecht / imago sportfotodienst / Profimedia

"Ovog leta prvi put je bio kontakt sa Partizanom"

Potom se osvrnuo na Partizan, koji je ove godine promenio gotovo čitavu ekipu. Ostao je samo Balša Koprivica.

- Poučeni iskustvom iz prošle godine, napravljen je ogroman zaokret u filozofiji. Obradović je kao jedan od najboljih trenera na ovim prostorima i najtrofejniji, uvek gajio napadačku košarku, imao igrače koji su stvarali višak i bili talentovani na tom delu parketa. Ovaj put, to izgleda drugačije. Ekipa je defanzivno orijentisana, kada gledamo ‘size’, svi su jako veliki za svoje pozicije, odbrambeno vrlo dobri. Normalno da ima i ofanzivnog talenta, mnogi od njih su igrali na najvišim nivoima i u NBA, imali i zavidne karijere u Evroligi. Novi je projekat, samo je Balša Koprivica ostao.

Ali, nije da nisu postojali i kontakti sa Partizanom ovog leta...

- Imam ugovor još godinu dana sa Bajernom. Neki su mi prosledili tu izjavu (Androića, prim. aut), čak i Leo Vesterman, mada ne znam odakle njemu (smeh). Izjava nije bila do kraja definisana i mogu samo da kažem da je ovo bilo zaista prvo leto da su postojali neki kontakti, ali ja sam i dalje igrač Bajerna.

(Telegraf.rs / Basketball Sphere)

Video: Hezonja otkrio da li vidi sebe u Partizanu: Nikad nisam pričao s nekim telefonom kao sa Željkom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA