Ekskluzivno! Pitali smo Hezonju da li će zaigrati za Partizan: "Nikad ni sa kim nisam pričao kao sa Željkom"

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Ekipa Telegrafa prisustvovala je spektaklu u Zagrebu gde je održana memorijalna utakmica u čast Dražena Petrovića, jednog od najboljih košarkaša u istoriji sa naših prostora.

Među mnogim legendama košarke, bivših Draženovih saigrača, tu su bili i košarkaši Real Madrida, a među njima i Mario Hezonja, koji je dobio čast da kao kapiten predstavlja reprezentaciju Hrvatske.

Posle meča, razgovarali smo sa Hezonjom, koji je istakao da nema reči kako da opiše Dražena Petrovića i da mu je čast što je imao priliku da učestvuje u ovakvom spektaklu.

- Nemam reči kako bih opisao tako velikog igrača, gde god je došao, ostavio je najveći trag. Ostavio je najveći trag u istoriji od svih naših igrača. Hvala teta Biserki i Acu što me je pozvao. Čast mi je bila da predstavljam kao kapiten reprezentaciju Hrvatske na ovako velikoj svečanoj utakmici - istakao je Hezonja za Telegraf.

On se osvrnuo i na to kako mu je bilo da igra sa svim velikanima košarke, gde su bili i mnogi sa kojima igra u Evroligi, ali i neke istinske legende koje su ga impresionirale.

- Ove iz Evrolige znam, sa njima se tučem stalno, ali kad si mlađi, sa tim našim balkanskim mentalitetom "najbolji si, hoćeš sve", ali onda staneš malo sa strane, izlaze jedan Toni Kukoč, Dino Rađa, naša reprezentacija sa Olimpijskih igara, Nikos Galis... Zaostaneš u vremenu i osećaš se kao jedno zrno u velikom krugu. Čast je videti uživo tako velike igrače i čast je biti ovde u ime hrvatske reprezentacije, porodice Petrović i u ime Dražena.

Imali smo prilike da vidimo i Hezonjin srdačan podzrav sa Željkom Obradovićem, a povodom priča da bi mogao da zaigra za Partizan, upitali smo ga i konkretno da li sebe vidi u crno-belom dresu u nekom momentu karijere.

- Kako da sad odgovorim na to. Vidim se i ne vidim se. To su teška pitanja i teški odgovori, ali im se maksimalno zahvaljujem. Ja jesam malo asocijalan, ali u životu nikad nisam pričao sa nekim mobilnim telefonom i da sam tako uživao, kao što je to bilo kad sam pričao sa Željkom Obradovićem. To je nešto neverovatno, da je čovek toliko opušten, a kao da je ceo od zlata. Koliko je osvojio i šta je uradio za našu evropsku košarku, hvala mu od srca ne samo za ovo leto, već za sve, pošto je uvek bio pristupačan za mene, znao je da me zagrli i da mi kaže velike stvari, što jedan igrač treba da čuje od velikog trenera. Hvala i njemu i gospodinu Saviću - istakao je Hezonja za Telegraf.rs.

Upitali smo ga na kraju i šta možemo da očekujemo od njega u novoj sezoni Evrolige, a on je odgovorio kratko, jednostavno, ali se iz toga vidi koliko samopouzdanja ima.

- Videćete - uz blagi osmeh je završio Hezonja.

(Telegraf.rs)

Video: Micić bi voleo da jednog dana zaigra sa Jokićem, a otkrio je i koji je nadimak imao u osnovnoj školi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miro

    6. septembar 2024 | 13:57

    Kad se vrate u domovinu idi kod njih i neka bam bude srecno rstosiljaliste Srbiju

  • HerCool

    6. septembar 2024 | 14:55

    Ne verujem šta čitam!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA