Vasa Micić ima najluđi nadimak: Evo zbog čega ga zovu Šubara

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Svi se sa radošću sećaju školskih dana i sigurno bi se već sada, da im neko to ponudi, ponovo vratili u detinjstvo. Ništa drugačiji nije ni naš bronzani reprezentativac i košarkaš, Vasilije Vasa Micić, koji je danas obišao svoju Osnovnu školu "Jovan Cvijić" na Karaburmi.

Povod za to je veliki mural, koji je izrađen na fasadi ove škole sa njegovim likom, čime su u školi hteli da ovekoveče da je ovde učio jedan od naših najboljih košarkaša današnjice.

Pitali smo Vasu da li se seća nekih anegdota ili uspomena koje je doživeo i proživeo za vreme školskih dana, a interesantno je da je u školu "Jovan Cvijić" stigao u drugom razredu sa Kopaonika.

Tada je dobio i jedan prilično zanimljiv nadimak od svojih drugara, koji mu se isprva nije baš svideo, ali ga je na kraju prihvatio.

- Došao sam u drugom razredu i tada sam, pošto sam živeo na Kopaoniku, dobio nadimak "Šubara". Mislio sam da se nikada neću integrisati u ovu školu i društvo, mislio sam na početku da je to pomalo uvredljiv nadimak, ali sam kasnije postao drugar sa svima. Od tog trenutka znam da su mi se mnoge lepe stvari dešavale. Pomenuo bih učiteljicu Milicu, ona mi je pomogla od drugog do četvrtog razreda, izvlačila je sav maksimum iz mene. Bila je jako stroga, nje se rado sećam - rekao je Micić ispred murala na školi.

Otkrio je Vasa da je bio odličan učenik u školi, a da je motivaciju vukao od sestre, koja je bila đak generacije.

- Pa jesam, bio sam odličan, ne znam da li sam bio Vukovac, ali bio sam odličan. To je bilo normalno, sestra je bila đak generacije, tri godine starija, tako da je podigla lestvicu jako visoko, onda nisam imao izgovora. Valentina je bila prvo moja razredna iz srpskog, kasnije je to bila Varenka. Svi su oni zajedničkim snagama uspeli da mi pomognu da uz sport, to je prvo bilo skijanje, kasnije košarka, ne trpi škola. Srećan sam što sam ih učinio ponosnim sa te strane. 

(Telegraf.rs)

Video: Mural Vasilija Micića na fasadi OŠ Jovan Cvijić na Karaburmi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Inspektor Laba

    6. septembar 2024 | 11:38

    Samo je jedan Subara, i to Mile osmeh sa brda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA