Šta nas očekuje na memorijalu "Dražen Petrović"? Jedinstveni košarkaški spektakl kakav nije viđen do sada

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Zagreb će ovog četvrtak biti domaćin jedinstvenog košarkaškog spektakla! U Areni u hrvatskoj prestonici, očekuje nas memorijalna utakmica u čast legendarnog Dražena Petrovića, a zaista naš očekuje pravi spektakl.

Tim povodom, ekipa Telegrafa doputovala je u Hrvatsku, a ovom prilikom predočićemo vam ono što nas zapravo očekuje.

Košarkaški spektakl kakav Hrvatska dugo nije videla

Kako je Aleksandar Aco Petrović otkrio u jednom podkastu, od samog početka i stvaranja ideje, plan je bio da se meč igra u Areni u Zagrebu. Ipak, prvobitni plan bio je da sve bude bazirano ka "Barseloni '92", s obzirom na to da je Dražen baš tada osvojio poslednju medalju. Uz to, plan je bio da reprezentacija Hrvatske odigra meč protiv aktuelnih regionalnih NBA igrača, ali na kraju do toga nije moglo doći iz više razloga.

Ubrzo zatim, zaživela je ideja koja će ove večeri biti i realizovana, da sve bude održano na 60. godišnjicu Draženovog rođenja. O koliko velikom događaju se zaista radi, govori i podatak da su ulaznice za ovaj spektakl gotovo u potpunosti rasprodate.

Na kraju, hrvatska aktuelna reprezentacija, odmeriće snage sa "Timom Dražen", koji će sa klupe predvoditi Željko Obradović, kao i Neven Spahija.

Danilo Anđušić, Željko Obradović, KK Partizan Foto: MN Press/Nebojsa Parausic

Prvi je u susret izašao Real Madrid, za koji je Dražen svojevremeno igrao godinu dana, te su odmah stavili na raspolaganje svoje košarkaše. Tako će na događaju nastupiti Mario Hezonja za Hrvatsku, dok će za tim "Dražen" igrati Valter Tavares i Džanan Musa, a treba istaći da Fakundo Kampaco zbog visokog stadijuma trudnoće svoje supruge nije mogao biti prisutan.

Potom je sve bilo lakše, te su i ostali Evroligaši pristali da se uključe, poput Efesa, Fenerbahčea, Panatinaikosa, Partizana, Bajerna, Olimpije Milano... Tako će na događaju učestvovati i Šejn Larkin, Dišon Pjer, Matijas Lesor, Vanja Marinković, Danko Branković, Andreas Obst, dok će prisutan i Jaka Blažič iz Cedevita Olimpije.

Zanimljivo, prisutan će biti i Marselinjo Uertas, dok je i posredstvom Miška Ražnatovića, učešće potvrdio i Boban Marjanović.

Marselinjo Uertas Foto: @FELIPE MONDINO / imago sportfotodienst / Profimedia

Početak same utakmcie zakazan je za 20.30, dok će sam program startovati od 20.00, i već tada nas očekuje spektakl. Naime, parket će se u nekoliko minuta pretvoriti u "stakleni pod", uz muzičku pratnju, a na kraju performansa, dobićemo jedinstveni Draženov logo.

Potom će uslediti i intoniranje himne, a onda bi početak meča, trebalo da izvedu NBA igrači, u kojoj će nastupiti Goran Dragić, Luka Dončić, Bojan Bogdanović, Dario Šarić i Ivica Zubac.

Uz to, i na pauzama nas očekuje zanimljiv program, te će između prve i druge deonice gledaoci moći da vide atraktivno šutiranje trojki, dok će na poluvremenu biti takođe nekoliko dešavanja.

Koliko je Dražen zapravo ostavio veliki trag, govori i to što će biti prisutni i njegovi saigrači iz reprezentacije Jugoslavije, sa kojima je nekada nastupao, i na njima će biti baziran glavni deo priče. Interesantno, tu će biti i Draženovi treneri, poput Zorana Slavnića, Vlado Đurović, Rusmir Halilović, Željko Pavličević, ali i treneri koji su obeležili sezonu za nama, uključujući Ergina Atamana, Svetislava Pešića, i druge.

Konferencija košarkaši Foto: Nikola Anđić

Tu će biti i legendarni Nikos Galis, Panajotis Janakis, Dejan Bodiroga, predstavnici FIBA, Evrolige, kao i Teri Porter i Keni Anderson.

Sve u svemu, očekuje nas jedan istorijski spektakl, a vi budite uz Telegraf Sport i ispratite sva dešavanja iz Zagreba iz minuta u minut.

(Telegraf.rs)

Video: Aldin Ćatović: "Spreman sam da oborim evropski rekord"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA