Telegraf u Hrvatskoj: Zagreb čeka košarkaški spektakl u Draženovu čast, Pula domaćin "modernim gladijatorima"

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 1

Narednih dana, Hrvatska će biti domaćin mnogih veoma zanimljivih, i velikih sportskih dešavanja, počevši od utakmice Lige nacija koju će "Vatreni" odigrati protiv Poljske u Osijeku, pa do memorijlne košarkaške utakmice u čast Dražena Petrovića, i FNC-a 19.

Upravo druga dva navedena dešavanja, dovela su nas u Hrvatsku.

KK Partizan - KK Real Madrid Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaški spektakl u Draženovu čast

Zagrebačka Arena, 5. septembra ugostiće sam "krem" svetske i evropske košarke, pošto će biti odigran memorijalni meč povodom 60. godišnjice rođenja legendarnog Dražena Petrovića, a u kojem će se sastati aktuelna reprezentacija Hrvatske i "Tim Dražen".

Očekuje se da reprezentacija Hrvatske nastupi u najjačem mogućem sastavu, te će se tako na terenu između ostalih naći i najveće zvezde ekipe, Mario Hezonja, Bojan Bogdanović, Dario Šarić i Ivica Zubac.

Sa druge strane, i "Tim Dražen" će i te kako imati moćan tim, pošto će za njega nastupati između ostalih i Džanan Musa, Valter Tavares, Matijas Lesor, Tornike Šengelija, Vanja Marinković, Dišon Pjer, Šejn Larkin, Marselinjo Uertas i Jaka Balažič, a prisutni će biti i Luka Dončić i Goran Dragić, dok se još uvek čeka potvrda Nikole Jokića.

Osim toga, prustna će biti i zaista legendarna imena, poput Nikosa Galisa, Svetislava Pešića, Alberta Hererosa, Alfonsa Rejesa, Panajotisa Janakisa, Rišara Dakurija i drugih.

Početak same utakmice zakazan je za 20.00, dok bi sam program i TV prenos trebalo da krenu nešto ranije. Zanimljiv podatak, koji govori o Draženovoj veličini, jeste i to što je gotovo 50 odsto ulaznica kupljeno iz inostranstva, a očekuje se da Arena u hrvatskoj prestonici bude ispunjena do poslednjeg mesta.

Miran Fabjan, Darko Stošić Printskrin: FNC

"Moderni gladijatori" stižu u Pulu

Pula će 7. septembra biti centar regionalne borilačke javnosti, pošto će u pulskoj Areni biti održan FNC 19.

Osim što će ovaj MMA spektakl biti održan u Areni iz rimskog doba, gde su se nekada nadmetali gladijatori, pred nama je i zaista fenomenalan fajt kard.

Glavna borba večeri rezervisana je za teškaški okršaj za privremenu titulu, gde će Miran "Slo Roki" Fabjan, ukrstiti rukavice sa bivšim UFC borcem, Jorganom De Kastrom. Prvobitno je bilo planirano da se protiv De Kastra bori aktuelni šampion, Ivan Vitasović, ali on je doživeo povredu rebra, te je "Slo Roki" odmah uskočio i spasao glavnu borbu.

Osim toga, to neće biti jedina borba za pojas, već ve ih biti još dve. U kategoriji do 66 kilograma, šampion Džordan Barton boriće se protiv još jednog bivšeg UFC-ovog borca, Ronija Džejsona. Uz to, najpopularnija promocija u jugoistočnoj Evropi, dobiće i novog šampiona bantam kategorije, pošto će se za titulu boriti Darko Banović i Bartoš Vojčikevič.

Takođe, videćemo i dugo očekivani okršaj Vasa "Psiha" Bakočevića, i Filipa "Nitra" Pejićam, i to u okviru finala "FON-a", FNC-ovog rijalitija, u kojem su pomenuta dvojica bili treneri. Pored toga, u okviru finala "FON-a", videćemo i susret finalista, Marka Ančića iz Hrvatske, i Voja Katanovića iz Srbije.

Jedina borba koja je otkazana, jeste meč Marka Bojkovića protiv Samvela Varnanjana, koji je morao da otkaže zbog povrede, a s obzirom na malo vremena do događaja, nije bilo moguće pronaći adekvatnog protivnika za Bojkovića.

Sve u svemu, u Puli nas očekuje ukupno devet borbi, ulaznice su gotovo rasprodate, a početak događaja zakazan je za 20.00.

Bilo kako bilo, biće vrlo zanimljivo ovih dana u Hrvatskoj.

(Telegraf.rs)

Video: Kodi Miler Mekintajer o novoj sezoni, saigračima i ciljevima Zvezde

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA