Mega odigrala atraktivan meč protiv All-Star tima NBA razvojne lige, prednjačili Marković i Kondić

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Košarkaši Mege doživeli su prvi poraz na pripremama uoči nove sezone. Tim Marka Baraća je izgubio od All-star ekipe razvojne NBA lige rezultatom 99:81 u utakmici koja je odigrana u Santa Kruzu.

Mega je bolje otvorila meč. Posle dva i po minuta igre imali su Baraćevi momci prednost od osam poena (11:3). Nakon toga, domaći tim je napravio seriju 15:0 i prvi put je tako stekao prednost na utakmici.

Neizvesno je bilo sve do završnice trećeg perioda kada je ekipa Marka Baraća imala zaostatak od tri poena, da bi nakon toga u kratkom vremenskom intervalu primila pet poena i pred poslednjih 10 minuta igre, All-star tim razvojne lige je imao prednost od osam poena.

U poslednjoj deonici domaći sastav je imao više snage i posle dva minuta igre prvi put je došao do dvocifrene prednosti. Do kraja meča, američki sastav je samo uvećao prednost i na kraju slavio pobedu od 18 poena razlike.

Marko Barać, trener KK Mega Foto: Filip Plavčić

U redovima Mege najefikasniji je bio Kosta Kondić sa 22 poena, a ispratio ga je Bogoljub Marković sa 18, dok je Timotej Malovec dodao devet poena.

Za klupski sajt posle meča Bogoljub Marković je istakao kako je zadovoljan činjenicom da se Mega odlično držala tokom tri deonice.

- Zadovoljan sam kako smo se držali tri četvrtine. Ovo je sve novo za nas, košarka je potpuno drugačija. Bitno je da vidimo greške, da ih popravimo i da budemo spremni za drugu utakmicu. Što se organizacije tiče, sve je odlično. Sve je na nama na terenu, nemamo nikakvih briga - rekao je rođeni Užičanin posle meča.

Sa druge strane, Kosta Kondić ističe da je na kraju presudila činjenica da je Mega imala dvocifren broj izgubljenih lopti u drugom poluvremenu.

- Ovo je za sve nas neko novo iskustvo. Mislim da smo u dobrom delu utakmice radili dobre stvari, sve ono što smo trenirali u prethodnih mesec dana. Protiv ovih momaka nemaš prava na grešku. U prvom poluvremenu smo bili na jednocifrenoj brojci sa izgubljenim loptama, dok smo na kraju meč završili sa 24 izgubljene lopte. Mislim da je i to presudilo da ovakav rezultat bude na kraju. U meč smo ušli sa više respekta nego što je trebalo ali već u sledećoj utakmici koja nas uskoro očekuje moramo da budemo čvršći - rekao je Kondić.

Pred početak susreta je pušten kraći film posvećen Dejanu Milojeviću, a bivši NBA košarkaš, sada konsultant u Golden Stejt Voriorsima, Zaza Pačulija, uručio je dres Ratnika iz San Franciska njegovom sinu, sada članu stručnog štaba Mege, Nikoli Milojeviću.

Mega će odigrati još jedan duel sa All-Star timom razvojne lige u noći između petka i subote od 04.00 časova ujutru po srednjeevropskom vremenu.

(Telegraf.rs)

Video: Kodi Miler Mekintajer objasnio skrivene poruke o Partizanu na mrežama: "Uvek biram teži put..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA