Plavšić: "Radosniji mi je Teodosićev potpis kada je produžio ugovor nego moj, a Jokić..."

 
D. U.
S. L.
D. U. S. L.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Košarkaški klub Crvena zvezda je na medija danu predstavio tim za narednu sezonu. Opremu kluba sa Malog Kalemegdana je u letnjem prelaznom roku zadužio i doskorašnji košarkaš Mege, Uroš Plavšić. Pomenuti centar je u prethodnoj sezoni pružao odlične partije, te je na nedavno završenim Olimpijskim igrama bio deo reprezentacije Srbije koja je osvojila bronzanu medalju posle pobede protiv Nemačke.

- Polako se sležu utisci, i dalje deluje nestvarno na neke momente, ali stavljam sve po strani i fokusiram se na trening, da se što bolje uklopim. Sezona se bliži, bukvalno je iza ćoška, jako brzo prolazi vreme, ja sam srećan što sam ovde - započeo je Plavšić.

Osvrnuo se i na letošnji period u reprezentaciji Srbije.

- Iako nije bilo nekih minuta za mene, iskreno jako sam srećan što sam bio u ekipi sa momcima, što sam proveo sa njima cele pripreme i bio dva meseca. Otići na Olimpijske igre u prvom nastupu za Srbiju, to je velika čast, tome ću se uvek odazvati - rekao je Plavšić, a onda dodao:

- Što se tiče Zvezde, spremamo se, treniramo jako, ja sam srećan. Hemija je iz dana u dan sve bolja i bolja, svi se savršeno slažu i na terena i van njega, željni da igraju košarku, uvek je cilj da se pobedi svaka sledeća utakmica pobedi.

Zvezda je do sada odigrala dve pripremne utakmice.

- Jako je kratko vreme, dve utakmice nisu pokazatelj, ali sa svim bekovima sam našao neki vid saradnje, da li je to iz pik en rola ili drugo, još se upoznajemo ko šta može da uradi, kome šta prija, verujem da će to biti kako treba i jako se radujem saradnji sa svima.

U reprezentaciji je igrao sa Jokićem, dok u klubu deli svlačionicu sa Milošem Teodosićem

- Jako lep osećaj, pokušavam da saberem utiske, da sednem sam sa sobom da razmislim o svemu šta mi se desilo ovog leta, i koji korak je napravljen u mojoj karijeri i reprezentacija i dolazak u Zvezdu, velika je čast deliti prostor sa ovakvim momcima i profesionalcima. Sa Jokićem sam imao priliku da treniram, da učim od njega na treningu, da postanemo prijatelji. Sada je tu Miloš, rekao sam da je meni bio radosniji njegov potpis kada je produžio ugovor nego moj, sigurno najbolji plejmejker koga smo imali i jedva čekam da vidim kako će to izgledati.

Otkrio je i od koga dobija najviše saveta.

- Džoel (Bolomboj) i Luka (Mitrović), sa njima pokušavam da ostvarim komunikaciju kako bih unapredio igru, izdvojio bih njih dvojicu, ali tu su i Nedović, Teo, Branko, pomažu svi da se prilagodim - završio je Plavšić.

(Telegraf.rs)

Video: Uroš Plavšić za Telegraf o reprezentaciji, Zvezdi i Teodosiću: "To je bio san"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA