Beograd jedan od tri glavna kandidata za Fajnal for Evrolige: Evo sa kojim gradovima će još voditi borbu

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Kako se bliži početak sezone u Evroligi, to polako i raste interesovanje, a ono je u Srbiji posebno veliko zbog činjenice da će Partizan i Crvena zvezda treću godinu u nizu zajedno igrati u košarkaškoj evropskoj eliti. I ne samo to, nije nerealno da Fajnal for na kraju bude organizovan baš u Beogradu!

Kako prenosi portal Eurohoops, Beograd je među tri glavna kandidata da na kraju završi kao domaćin završnog turnira Evrolige, ali jedan grad za sada ipak vodi u toj trci.

Reč je o Barseloni, koja je navodno najbliža da se domogne Fajnal fora, a Beograd je odmah iza, znajući da je naš glavni grad već dva puta u poslednjih deset godina organizovao sve na perfektan način.

Kao treći kandidat javlja se Abu Dabi, ali je tu sve stavljeno na čekanje, jer i dalje nije odlučeno da li Evroliga planira da se širi dalje na Bliski istok i na Aziju.

Ono što se još pominje kao potencijalno velika promena u Evroligi jeste spremnost ovog takmičenja da uključi još više investitora i da proda deo vlasničkog udela. Već postoje dva kandidata - konzorcijumi "BC Partners" i "General Atlantic" i oni su spremni da kupe između 30 i 40% udela u kompaniji ECA, što je negde između 300 i 400 miliona evra.

Međutim, kako bi odluka bila doneta, potrebno je da se oko nje složi svih 13 klubova vlasnika A licenci - Real Madrid, Barselona, Panatinaikos, Olimpijakos, Fenerbahče, Anadolu Efes, Olimpija Milano, Makabi Tel Aviv, Asvel, Bajern Minhen, Žalgiris i CSKA. Već se "šuškalo" i oko potencijalnih licenci za takmičenje koje bi dobili Partizan i Zvezda, tako da bi ovo bila velika stvar za dva srpska kluba.

Nijedna odluka nije još zvanično doneta, ali se očekuje da Evroliga uskoro krene u veliki zaokret i ne bi bilo nimalo čudno da uskoro krene da "ozvaničava" neke povelike promene.

(Telegraf.rs)

Video: Nikola Mirotić uživa u Crnoj Gori sa prelepom suprugom: Razmenjuju nežnosti u njihovom "raju"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA