"Da li ti je bilo bolje u Zvezdi ili Partizanu?: Mališani postavili hit pitanje Saletu Đorđeviću, a odgovor...

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 5

U okviru Comtrade školice košarke na Novom Beogradu danas je organizovan humanitarni turnir u saradnji sa Unicefom, čiji je jedan počasnih gostiju bio i naš proslavljeni košarkaš i trener, a sada ambasador Unicefa, Aleksandar Saša Đorđević.

On se obratio našim mladim nadama, kojima je rekao da je sportski put pravi i da uvek kroz njega treba pokazivati i ukazivati na fer-plej.

- Unicef se trudi da ovakve akcije kao što je akcija kompanija Comtrade, da kroz njih pošaljemo pravu poruku fer-pleja, da pokažemo klincima pravi, sportski put. Ja ovde vidim mnoge koji vole Bogdanovića, Jokića... Hoću da se u moje lično ime da se zahvalim Comtradeu, koji je uvek uz sportiste, događanja, uz mlade i svi mi se trudimo, da pokazujemo put svima kroz sport. Još jedan veliki pozdrav svima i puno sreće u takmičenju.

Mališani su potom imali nekoliko pitanja za Saleta Đorđevića, a prvo pitanje je bilo ko su bili idoli našeg bivšeg selektora kada je bio mali.

- Kada sam bio tvojih godina, oko 11-12 godina, moji idoli u mladosti su bili Moka Slavnić i Dragan Kićanović. Oni su bili tandem bekovski u reprezentaciji tada i to je bila 1978. godina, kada smo igrali kao Jugoslavija Svetsko prvenstvo i osvojili smo zlatnu medalju. Ja sam sa svojim ocem gledao tu utakmicu u tri u noć i rekao sam mu da želim da budem reprezentativac kao i oni.

Jedan od mališana je odlučio da pita da li je Đorđeviću bilo lepše dok je bio u Crvenoj zvezdi ili u Partizanu.

- Nisam ja bio u Zvezdi. Bio sam u mladim selekcijama, ali oni su rekli da nisam talentovan i otišao sam posle toga u klub za koji sam navijao.

Za kraj, mališane je zanimalo koliko dugo je Đorđević u svetu košarke i kada je njom počeo da se bavi.

- Pa sad koliko dugo, to je oko 15 godina, a trenirao sam od 10. godine do 37. Sa oko 16 godina sam bio u prvom timu Partizana.

(Telegraf.rs)

Video: Sale Đorđević se prisetio Dragića i čuvenog finala sa Srbijom: "Ne znam o čemu pričate..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dg nbg

    31. avgust 2024 | 17:13

    Kao i svaki grobar..neverovatno svi su isti..bio sam u zvezdi ali ja sam partizanovac..

  • Ivan

    31. avgust 2024 | 17:49

    Otac Braca Djordjevic je bio trener u Zvezdi i cela familija je zvezdaska, sem bake ciji je muz poginuo u partizanima, pa je stoga navijala za taj klub, pa je i Sale zavoleo Partizan pored nje. Zvezda je propustila svoju sansu, jer nije prepoznala njegov talenat, a takvog igraca nikada niste, niti cete u buducnosti imati.

  • Definicija kontradiktornosti

    31. avgust 2024 | 18:54

    "Nisam ja bio u Zvezdi, bio sam u mladjim kategorijama Zvezde"....??? A to inače nije Zvezda, nego Crvena Zvezda...hahaha! I kad su ga proglasili netalentovanim onda je postao navijač Partizana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA