Ko će osvojiti ABA ligu: Zvezda nikad jača, Partizan nikad veća nepoznanica

 
S. P.
S. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 10

Košarkaška ABA liga će i naredne sezone donositi neka specijalna uzbuđenja, samo ovoga puta sa nekim značajnijim izmenama u strukturi klubova.

Naime, po prvi put u istoriji jedan tim iz Dubaija će učestvovati u nekom evropskom takmičenju, a pored toga Srbija će po prvi put imati čak šest timova u regionalnoj ligi, pošto je tu sada ekipa Spartaka iz Subotice.

Za apsolutne favorite, svakako, slove večiti rivali - Crvena zvezda i Partizan, a mnogi veruju da će neko od njih poneti titulu prvaka.

KK Partizan, KK Crvena zvezda, večiti derbi Foto: Mileta Mirčetić

Crveno-beli su prethodne sezone uspeli da povrate trofej u svoje vlasništvo i naredne će imati težak zadatak da ga odbrane.

Zvezda je uspela da sastavi jedan veoma kvalitetan roster na bazi kvalitetnih igrača iz prethodne sezone. Sve što "nije valjalo" bilo je odstranjeno, a pojačanja su dovedena tačno tako da popune i dodatno pojačaju kvalitet tih pozicija.

Sa druge strane, Partizan je odabrao potpuno drugačiji pristup. Otarasili su se gotovo celog tima i odlučili da uđu u jednu ubrzanu obnovu tima, te da dovedu 16 novih igrača, koji će se naredne sezone boriti za ulogu i minute.

Trening KK Partizan Foto: Nikola Anđić

Pored večitih tu su i Budućnost koja je veoma motivisana, a pojačala se izvanrednim igračima, Cedevita Olimpija koja traži povratak, ali i Dubai koji je sastavio odličan tim koji će želeti sigurno da ostavi dobar utisak.

Svakako sledi jedna izuzetno interesantna sezona, a ostaje da vidimo kako će se timovi pokazati. Vaše predikcije o pobedniku ostavite u anketi ispod.

(Telegraf.rs)

Video: Nikola Mirotić uživa u Crnoj Gori sa prelepom suprugom: Razmenjuju nežnosti u njihovom "raju"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Objektivno

    30. avgust 2024 | 14:32

    Realno je da osvoji zvezda2 zbog veceg budzeta, iskusnijeg igrackog kadra ali partizan je partizan. Ako bude sudjenje posteno onda ce partizan uzeti titulu aba lige

  • Prolaznik

    30. avgust 2024 | 14:00

    Kao Zvezdaš mogu da kažem da će Zvezda i Partizan igrati finale. Ko će osvojiti, videćemo...neka igrači oba kluba budu zdravi, sve u sportskom tonu i neka bolji pobedi. Na nama je da se prepucavamo posle: D

  • ja sam ja

    30. avgust 2024 | 12:26

    I prosle godine nikad jaca pa morale sudije malo da poguraju, pa malo da se foliraju da nece da igraju, pa se onda vrate na teren posle 2 sata kad su svi otisli svojim kucama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA