"Bili smo autasjderi, Ameri se molili da Srbiji stane šut": NBA trener o legendarnom meču protiv SAD sa OI

 
S. P.
S. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 4

Trener Toronto Reptorsa Darko Rajaković je gostovao emisiji "Luka i Kuzma", gde je pored brojnih tema govorio i o uspesima košarkaške reprezentacije Srbije.

Opisao je taj meč kao jasan da je ekipa Srbije bila očigledan autsajder, ali da smo pokazali da imamo pravi srspki mentalitet.

- Bili smo autsajderi, videlo se da je Amerika favorit. Ali opet, znamo naš karakter mentalitet, poštujemo protivnika, ali uvek verujemo u pobedu i svoje kvalitete. Igrači i stručni štab su odradili fantastičnu pripremu za utakmicu, otvorilo se i sve smo ubacivali. Po meni je MVP OI Stef Kari, jer on je bio taj kada je utakmica bila 'na žilet' ubacivao, preuzeo odgovornost. Mi smo celu utakmicu šutirali fantastično za tri poena, uspeli smo u potpunosti da ih usporimo. Kada ubacuješ trojke i poene, teže je da se trči u tranziciji. Kupiš sebi više vremena da možeš da postaviš odbranu. Na žalost, u poslednjoj četvrtini promašili smo sve šuteve, ali misli da su bili dobri, uradili su sve šta su mogli u tom trentuku - počeo je Rajaković.

Objasnio je i da je sve zavisilo od Srbije, od toga da li će procenti šuta opasti, čemu su se Ameri nadali.

- Na tu kartu je igrala Amerika. Kevin Durent je imao izjavu da je očekivao da se procenti šuta malo izjednače. Na žalost po nas, to se i desilo u poslednjoj četvrtini. Borba požrtvovanost i timski duh, mi smo sve to pokazali u toj utakmici, trebamo biti ponosni na naše momke - dodaje Rajaković.

Drago mu je da je video posvećenost Srbije i iskustvo da se lako pređe preko te utakmice.

- Ono što me više fascinira je to da smo uspeli da tu utakmicu prebolimo i zaboravimo bar na kratko i u periodu od 36 sati da se spremimo za najbitniju utakmicu, a to je borba za medalju. Stručni štab je odradio fantastičan posao.

Smatra da je upravo ta zrelost falila igračima Nemačke koji su na kraju ostali bez medalje.

- Ta zrelost igrača da su znali da kažu sebi da je utakmica gotova i da ne treba o tome da se razmišlja. Nemci to nisu uspeli da urade. Kontrolisali smo celu utakmicu svih 40 minuta, odigrali fantastično, osvojili bronzu, što je ogroman uspeh i to je bio dobar povod za naše momke da krenu sa slavljem - zaključio je.

(Telegraf.rs)

Video: Nikola Mirotić uživa u Crnoj Gori sa prelepom suprugom: Razmenjuju nežnosti u njihovom "raju"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    30. avgust 2024 | 11:30

    Drim tim ne bi pobedio da im sudije nisu pomogle svojim odlukama u 4 četvrtini

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA