Neverovatno pojačanje za Vojvodinu: Stiže najbolji plejmejker prvenstva Litvanije, svi ga se dobro sećamo

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Izgleda da su u Vojvodini ove sezone rešili da naprave veliki, gigantski korak napred i da se domognu mesta u ABA ligi. Poslednje pojačanje tome svedoči, pošto će kako stvari stoje, najbolji plejmejker šampionata Litvanije i nekadašnji košarkaš Mege, Dajšon Skuči Smit obući dres Novosađana.

Portal Basketball Sphere pouzdano prenosi da je on dogovorio saradnju "1+1" i samim tim će predstavljati važan šraf za Novosađane u predstojećoj sezoni.

On je imao fantastičnu prošlu sezonu u dresu Juventusa iz Utene, koji će biti rival Spartaka iz Subotice u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona. Prosečno je beležio 12,6 poena po utakmici uz 5,6 asistencija.

Lale su prethodno već dovele vrlo jaka pojačanja - Džordana Dingla, Miloša Stajčića, Filipa Rebraču i Marka Jagodića-Kuridžu, dok su saradnju sa Novosađanima produžili Luka Ašćerić, Stefan Savić i Marko Ljubičić.

Vojvodina je inače u potrazi za još jednim pojačanjem na poziciji centra, a nakon što Zoran Nikolić nije produžio saradnju sa Novosađanima.

Problem za Vojvodinu ove sezone je taj što nema direktne prohodnosti iz ABA 2 lige u ABA ligu, jer u njoj već imamo šest klubova iz Srbije, što će reći da bi u slučaju osvajanja trofeja Novosađani igrali sa najslabijim srpskim timom ove sezone iz najvišeg ranga.

(Telegraf.rs)

Video: Sale Đorđević se prisetio Dragića i čuvenog finala sa Srbijom: "Ne znam o čemu pričate..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA