Cibona postala pravi cirkus: U ABA ligi će ih voditi jedan, a u hrvatskoj ligi drugi trener

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Košarkaški klub Cibona već godinama živi na ivici egzistencije. Svakog leta se povede priča o tome da li će slavni tim iz Zagreba uopšte imati finansije da zaigra u ABA ligi, a iz Hrvatske stižu vesti da će se to desiti i od septembra. Međutim, ekipa će imati ne jednog, nego dvojicu glavnih trenera?!

Prosto neverovatno zvuči ova vest, koju prenosi Jutarnji list. Poslednje nedelje, pripreme je poveo Bariša Krasić, koji će tim voditi u hrvatskom prvenstvu u predstojećoj sezoni, ali kako stvari stoje, on neće moći da vodi sam glavnu reč, jer će tu biti i anonimni Kris Tomas iz SAD, koji čak ni nema licencu za rad potrebnu za šampionat Hrvatske...

Reč je o 44-godišnjem treneru koji nije imao igračku karijeru, nego je kao trener radio na Dejtonu, a samostalno je u Sloveniji vodio Zlatorog iz Laškog. Takođe, bio je stručnjak i u Aziji u timovima iz Malezije, Japana, dok je poslednji posao imao na Long Ajlendu.

Razlog zbog kojeg Tomas ne može da vodi utakmice u prvenstvu Hrvatske je taj što u svojoj biografiji nikada nije osvojio nijedan trofej i samim tim ne može da dobije potrebnu licencu.

Tomasa će plaćati grupa ljudi koja se svrstavaju među investitore, ali koji nisu uspeli da reše dugovanja hrvatskog kluba od čak 600.000 evra. Ostali članovi Upravnog odbora bili su protiv dolaska Amerikanca, jer je istaknuto da ga oni neće plaćati, tako da je ponovo izbio raskol u Ciboni.

On planira da dovede još dvojicu igrača, ali pitanje je da li će hrvatski klub imati sredstva da te transfere i realizuje...

Sve u svemu, za sada je sigurno da će tu biti Krešimir Radovčić, Ivan Perasović, Domagoj Vuković, Sven Smajlagić, Filip Bundović, Borna Katanović, Josip Pavković, Bruno Bubalo, Toni Ročak, Luka Škorić i Vigo Bart.

(Telegraf.rs)

Video: Sale Đorđević se prisetio Dragića i čuvenog finala sa Srbijom: "Ne znam o čemu pričate..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA