Rakočević prokomentarisao odnos stranaca u Zvezdi i Partizanu: "Verovatno bi bili još dominantniji..."

 
E. S.
E. S.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 10

Košarkaška sezona počinje za manje od mesec dana, dok ćemo Evroligu gledati od prve nedelje oktobra. Kako se bliži start takmičenja, tako raste interesovanje navijača koji sa posebnom pažnjom prate formiranje timova.

Večiti rivali Zvezda i Partizan su bili prilično aktivni na tržištu, a doveli su veliki broj kvalitetnih igrača.

Podsećanja radi, Partizan je prošlu sezonu završio na 11. mestu u Evroligi, dok je Zvezda bila 16. Crno-beli su doveli čak 14 novih igrača, i to uglavnom stranih, dok su se crveno-beli okrenuli domaćim igračima kao što su Nikola Kalinić i Ognjen Dobrić.

Nakon toga pojavio se podatak da je Zvezda trenutno na prvom mestu kada je u pitanju procenat domaćih igrača, dok je Partizan trenutno na samom dnu liste, uz Pariz i obe ekipe imaju 33 odsto domaćih igrača.

Ovu situaciju prokomentarisao je i nekadašnji plejmejker Crvene zvezde, Igor Rakočević.

- Ako gledamo ovaj parametar, broj domaćih igrača u ekipi nije toliko merodavan koliko ukupan broj minuta koji isti provedu na terenu na utakmicama Evrolige. U tome bi KK Crvena zvezda verovatno bila još dominantnija na prvom mestu. Ne garantuje rezultat, čak je i mnogo teže doći do rezultata bez puno dobrih stranaca, ali svakako je za pohvalu i meni se sviđa. Uz još 1 dobro pojačanje na poziciji visokog igrača, sastav tima može biti izuzetno dobar za ovu sezonu - napisao je Rakočević na svom zvaničnom "X" nalogu.

(Telegraf.rs)

Video: Dirk Novicki o Luki Dončiću i penziji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    27. avgust 2024 | 10:46

    Pa stvar je budžeta.Koliko god da su Zvezda i Partizan povećali budžete, još su daleko iza klubova kao što su Real,Barsa,Fener,Makabi,Olimpijakos,PAO...Tako da najbolji stranci idu prvo tamo, kod nas neki zvučni stranci mogu da završe tek kada su istrošeni ili ako mi otkrijemo nekog dobrog stranca, a on već sledeće sezone završi u nekim od navedenih klubova.Tako da ono što Zvezda radi je po meni bolje, jer ti igrači kao što su Kalinić,Teodosić,Dobrić, Davidovac,Nedović...su igrači kalibra za najbolje Evropske klubove i to su igrači koji su u Zvezdi ne samo zbog para, već imaju i emotivnu vezu, kao i prednost da rade i žive kod kuće, a da budu takođe dobro plaćeni a već su se oprobali u inostranstvu, zaradili lovu.I tu imamo dodatni motiv jer igraju za svoj klub, klub za koji navijaju, doneli su svoje iskustvo i znanje i sada samo treba a praviti nove mlade igrače, da stasaju pored njih.I za nas navijače je mnogo lepše kada vidimo domaće igrače, koji su i sami navijači kluba da igraju najbolje što mogu, a da li će to biti dovoljno za neke visoke domete u Evropi, to zavisi i od drugih bogatijih klubova kakve timove imaju, a i od nekog momenta, pogođenog tajminga...

  • Fica

    27. avgust 2024 | 12:36

    Kk Franjevac (Kamerun) opravdava nadimak. Trener stvaralac, vizionar itd... sve ali to nije. Jedan obican robijas kome su posle izlaska pomogle kolege, dali mu posao i za mentora cuvenog Acu Nikolica. Aca je taj koji je uzeo prve dve titule, posle je lako sa najvecim budzetom u Evropi. Evo novog primera Ataman, ni ktiv ni duzan redja titule EL,zahvaljujuci najvecem budzetu, mada je i on onakav genije za Rumenoglua.

  • Stranci

    27. avgust 2024 | 11:28

    U Zvezdi, 70% domaćih igrača je pri zalasku karijere. Njihov doprios je isti kao i stranaca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA