Da li su trofejniji košarkaši Zvezde ili Partizana: Razlika u broju pehara "večitih" će vas šokirati!

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 9

Sledi nam vatrena sezona, kako u Evroligi, tako i u regionalnom i domaćim takmičenjima, a ponovo će glavni akteri biti večiti rivali - Crvena zvezda i Partizan.

Zvezda je na do sada jak sastav dodala nekoliko igrača, sa kojima je zamišljeno da se dobije na kvalitetu i iskustvu. Sa druge strane Partizan je izabrao nešto drugačiji pristup, zamenjeni su svi igrači, ceo tim je pušten (izuzev Balše Koprivice), a dovedeno je dosta novih imena.

Svake sezone se u pitanje dovodi kolika je razlika u proseku godina timova, ali se retko postavlja pitanje trofejnosti igrača oba tima, pa se može pogledati trenutno stanje obe ekipe.

Partizan je svakako daleko mlađi tim, pa kako bi najpravednije bilo doneti ovaj podatak uzeli smo u obzir broj odigranih sezona, da bismo na kraju mogli da izvedemo prosek osvojenih trofeja po sezoni.

Sezone koje uključujemo u ovu statistiku su start seniorske karijere do današnjeg dana, dok uključujemo sve timske seniorske klupske i reprezentativne, ali i reprezentativne trofeje iz mlađih kategorija. Podatke donosimo individualno "(broj trofeja/broj sezona)", ali potom i timski.

Crvena zvezda: Kodi Miler-Mekintajer (0/8), Miloš Teodosić (21/20), Jago Mateuš (9/8), Ajzea Kenan (5/11), Nemanja Nedović (11/16), Branko Lazić (27/17), Rokas Giedraitis (11/13), Ognjen Dobrić (20/11), Dejan Davidovac (16/13), Nikola Kalinić (19/15), Majk Daum (0/5), Dalibor Ilić (14/8), Uroš Plavšić (1/8), Luka Mitrović (23/13), Džoel Bolomboj (9/8), Andrej Kostić (3/1).

Ovako gledano, Zvezdini igrači su osvojili ukupno 189 trofeja za 174 sezone u zbiru, što u proseku donosi 1.08 trofeja po sezoni.

Kodi Miler-Mekintajer Foto: KK Crvena zvezda

Partizan: Karlik Džons (0/3), Frenk Nilikina (5/9), Arijan Lakić (4/6), Gabrijel Lundberg (8/11), Duan Vašington (0/3), Vanja Marinković (8/11), Sterling Braun (0/7), Aleksej Pokuševski (0/5), Mario Nakić (2/6), Mitar Bošnjaković (2/1), Ajzea Majk (1/4), Ajzak Bonga (4/8), Tajrik Džons (0/4), Brendon Dejvis (7/11), Balša Koprivica (2/3), Aleksa Dimitrijević (1/1).

Daleko manje iskusni tim Partizana je za čak 62 sezone ukupno manje, odnosno 113 sezona uspeli da ostvare 44 trofeja, što je prosek od 0.39 trofeja po sezoni.

Ovaj podatak ne mora nužno da znači nešto, igrači Partizana su tek u periodu afirmacije, retki od njih su već uspeli da postave svoje ime na košarkašku mapu Evrope, a imaće odličnog trenera u Željku Obradoviću, ali i ostatak stručnog štaba da im u tome pomogne.

Ipak, ovaj podatak je izrazito značajan u jednom pogledu - količina iskustva igrača Zvezde je izuzetno velika i ti igrači vrlo dobro znaju kako se igraju utakmice za trofej, odlučujući momenti i sve ostalo. Taj faktor može biti značajan u narednoj sezoni, pogotovo u odlučujućim mečevima.

Ono što je suština svega na kraju jeste sam teren i šta će timovi na njemu pokazati, ne samo u regionu, već i u Evroligi gde velika ulaganja moraju da se pokažu rezultatom.

Trening KK Partizan Foto: Nikola Anđić

(Telegraf.rs)

Video: Dragić odgovarao na pitanja Telegrafa: "Bogdanović je divno ljudsko biće"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cubaka

    26. avgust 2024 | 21:47

    Ovi iz partizana su smesni, samo Luka Mitrovic i Milos Teodosic imaju trofeja kao svi iz partizana, da ne pricamo o Branku Lazicu, Davidovcu ili Kalinicu.

  • Slavuj

    26. avgust 2024 | 22:55

    Potežete kojekakve nebitne podatke. CZ ima u prosjeku 4 godine starije igrače i to je ta razlika u trofejima. Šta je sledeće? Ko ima više kilograma, ko je viši i td. Sasvim nebitni podaci , a teren je mjerilo.

  • zadnje 3 godine

    26. avgust 2024 | 22:35

    koliko je trofeja uzo' rumeni želimir

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA