Trinkijeri smatra da je Srbija mogla do zlata: "Da je Dobrić pogodio, posed više, Stef Kari manje..."

 
S. P.
S. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Italijanski stručnjak, bivši trener Partizana, Andrea Trinkijeri komentarisao je igru reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama ovog leta u Parizu.

Istakao je da je Srbija igrala neverovatnu košarku tokom nokaut faze, ali da nije imala dovoljno sreće, što je rekao u intervjuu za Mesađero Veneto.

- Bilo je izuzetno. Igra u nokaut fazi bila je na fantastičnom nivou. Amerikanci umalo nisu uspeli, ali su bili bolji i osvojili zlato. Za posed više i (Stefa) Karija manje. Da je (Ognjen) Dobrić pogodio otvoren šut za tri, to bi Srbima dalo ogromnu prednost. Onda je bio tu i Kari, koji je unikat i igra za SAD - istakao je Trinikijeri.

OI Olimpijske igre košarka Srbija SAD Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Popularni Trinki je trenutno trener Žalgirisa, gde će predvoditi, između ostalih, Alena Smailagića. Nada se dosta boljoj igri i konkretnjijim uspesima u odnosu na prethodnu sezonu.

- Očekujem jednu fundamentalnu stvar, da tim igra zajedno. Nismo bili dovoljno dobri prošle godine. Želim da budemo takmičarski nastrojeni, što znači osvajanje prvenstva i pružanje najboljeg u Evroligi, odnosno plasman među prvih 10 - nada se Italijan.

Trinkijeri je istakao da će konkurencija biti jaka, ali da njihov pogled na stvari mora biti samo jedan, a to je da "gledaju svoje dvorište".

- Tamo je monstruozna konkurencija. Svake godine ima jačih ekipa, takmičićemo se samo na sebi. Više volim da ne gledam druge sastave, već svoj. Pokušaću da predložim nešto novo, kreativno - dodaje Trinkijeri.

Trinkijeri je od Kazisa Maksvitisa preuzeo tim tokom prethodne sezone Evrolige, a ovog leta je imao priliku da napravi tim Žalgirisa po svojoj volji.

(Telegraf.rs)

Video: Dragić odgovarao na pitanja Telegrafa: "Bogdanović je divno ljudsko biće"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kako niko ne sme da kaze

    26. avgust 2024 | 18:00

    Da Bogdanovic nije poklonio loptu,tj da je preneo preko pola sto bi pola srednjoskolaca u Srbiji uradilo bilo bi bopje sigurno.

  • ko je kriv

    26. avgust 2024 | 17:51

    šut za 3 poena 15 od 39. PROMAŠI 24

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA