Strahinja Stojačić Foto: David GRAY / AFP / Profimedia

Srbija posle neviđene drame ostala bez zlata: Basketaši poraženi od Austrije, Stojačić promašio šut za titulu

 
L. I.
L. I.
 
 ≫ 
  • 1

Basketaši Srbije nisu uspeli da osvoje Evropsko prvenstvo, pošto su u veoma uzbudljivom finalnom meču poraženi od selekcije Austrije rezultatom 18:17.

Naš tim nije najbolje započeo meč. Prvo je Murati umakao Baraću i poentirao iz horoga, da bi promašaj Stojačića Austrijanci ekspresno kaznili i poveli sa 2:0.

Austrijanci su stigli i do 4:1, da bi posle faula Stojačić promašio slobodno bacanje. Ipak, posle lepe akcije Barać se pozicionirao pod košem i smanjio prednost.

Već u sledećem napadu Bruner je pogodio dvojku, a Barać je opet bio siguran pod košem. Posle tajm-auta naš tim je zaigrao bolje, ali je Zonel umakao Stojačiću i ponovo odveo Austriju na pristojniju razliku - 8:5.

Naša selekcija se nakon toga u potpunosti vratila u meč preko Stefana Kojića koji je pogodio dve uzastopne dvojke i jednom poentirao posle polaganja za velikih 14:12.

Imala je naša selekcija vođstvo od 15:13, ali su Bruner, a potom i Murati preokrenuli rezultat, a na semaforu je stajalo 16:15.

Ušlo se u egal završnicu, Austrijanci su poveli sa 19:18, a posle neiskorišćenih napada Stojačić je šutirao van linije 6,75, ali lopta nije htela kroz obruć, pa je titulu šampiona Evrope prigrlila selekcija Austrije.

Najnovije
19:57

KRAJ UTAKMICE Srbija - Austrija 18:19

Meč je završen. Posle neverovatne borbe Srbija je ostala bez zlatne medalje. Šut za pobedu promašio je Stefan Stojačić.

19:46

7' Srbija - Austrija 14:12

Šta radi Stefan Kojić! Srpski reprezentativac pogađa dve dvojke, a nakon toga i poentira posle polaganja za totalni preokret Srbije!

Posle faula našeg tima, Zonel promašuje oba slobodna bacanja, ali se iskupio u sledećem napadu.

19:42

5' Srbija - Austrija 9:11

Već u sledećem napadu Bruner je pogodio dvojku, a Barać je opet bio siguran pod košem. Posle tajm-auta naš tim je zaigrao bolje, ali je Zomer umakao Stojačiću i ponovo odveo Austriju na pristojniju razliku - 8:5.

Odličnu odbranu našeg tima koristi Stefan Kojić, koji pogađa trojku i uvodi utakmicu u egal. Murati pogađa slobodno bacanje. Umesto izjednačenja, Austrija ponovo ima +2.

19:40

3' Srbija - Austrija 4:6

Austrijanci su stigli i do 4:1, da bi posle faula Stojačić promašio slobodno bacanje. Ipak, posle lepe akcije Barać se pozicionirao pod košem i smanjio prednost.

Već u sledećem napadu Bruner je pogodio dvojku, a Barać je opet bio siguran pod košem.

19:36

1' Srbija - Austrija 0:2

Prve poene postiže Austrija. Odlično je pobegao Baraću Murati i iz horoga postigao koš. Stojačić odlično igra odbranu, te šutira za dva ali promašzuje.

Kažnjavaju to Austrijanci i postižu novi koš. Naš tim ima već dva faula, te će u nastavku morati da pripazi.

17:58

Ko čini tim Srbije?

Tim Srbije na ovom Evropskom prvenstvu čine Marko Branković, neumorni Strahinja Stojačić, zatim Stefan Kojić i Nemanja Barać.

Stojačić je prema renkingu treći na planeti, Kojić je na 7. poziciji, Branković je na 12. mestu, dok je Barać na 49. poziciji.

17:58

Evo gde možete da gledate uživo TV prenos meča Srbija - Austrija

17:56

Dobrodošli u naš blog uživo!

Poštovani čitaoci portala Telegraf Sport, dobro nam došli! Danas ćemo zajedno navijati za naše basketaše u okviru finala Evropskog prvenstva koje se održava u Beču.

Protivnik naše selekcije biće Austrija, a meč je na programu od 19.30 časova.

Video: Novi košarkaš Partizana otkrio kako je jednim potezom "zapalio" Grobare:

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA