Strahinja Stojačić Foto: David GRAY / AFP / Profimedia

Basketaši Srbije "razvalili" Švajcarsku i plasirali se šesti put uzastopno u veliko finale Evropskog prvenstva

 
 
 ≫ 
  • 2

Basketaši Srbije ostvarili su veliku pobedu u polufinalu Evropskog prvenstva u Beču nad selekcijom Švajcarske, čime su se plasirali u šesto uzastopno finale na kontinentalnom šampionatu - 21:10!

Naš tim igrao je fantastično od samog početka i pod vođstvom raspoloženog Stojačića stigao do uvodne prednosti od +6 (8:2).

Uspeli su Švajcarci da se vrate i približe na 8:6, ali su vrlo brzo naišli na čvrst i visok zid koji čine naši basketaši.

Krenuli su tada i Branković, a i Stojačić da pogađaju sve redom, tako da je prednost rasla iz minuta u minut.

Na kraju se samo postavljalo pitanje koji će biti konačan rezultat, koji je bio vrlo ubedljiv.

Srbija će se u velikom finalu sastati sa selekcijom Austrije, koja je bila bolja od Litvanije sa 21:14.

Najnovije
13:47

KRAJ UTAKMICE Srbija - Švajcarska 21:10

Gotovo je, gotovo! Srbija je u finalu Evropskog prvenstva u basketu 3x3!

13:46

7' Srbija - Švajcarska 20:8

Onda još jedan sjajan potez! Branković je pogodio i imaće penale, faul prave Švajcarci! Branković pogađa jedno od dva bacanja. Švajcarci su potom uspeli da dođu do jednog poena, a onda Stojačić nas približava na tri poena od finala.

A onda dvojka!

13:44

6' Srbija - Švajcarska 15:7

Barać sve razgrće kada je u reketu, stigao je sada do novog poena za Srbiju. I onda važna dvojka za Kojića, imamo +6! Odlično naši momci igraju odbranu... Prave Švajcarci novi faul u napadu nakon svega. Na dobrom smo putu! Onda nova dvojka, ovoga puta Brankovića!

13:42

5' Srbija - Švajcarska 10:7

Dobro je, prekid serije! A ona sjajni Strahinja Stojačić opet vodi Srbiju na +4. Oduševljenje naše publike na zakucavanje našeg igrača. Grmi srpska muzika u pozadini. Jurkovic nije pogodio, a Švajarci hvataju skok.

13:40

4' Srbija - Švajcarska 8:6

Približavaju se Švajcarci, vezuju sada dva uzastopna poena. Nakon toga peti faul Švajcarske. Stojačić je tražio kontakt, ali je promašio na šutu za dva. Srećom i Švajcarci nakon toga gube loptu.

13:37

3' Srbija - Švajcarska 8:4

Stojačić pogađa za dva poena, to je već +5! Švajcarci su uzvratili jednim poenom... Kojić nakon toga fauliran, to je drugi prekršaj. Navijači su već na nogama. Potom još jedan faul. Stojačić je zatim fauliran na prodoru. Ovoga puta će to biti slobodno bacanje. Precizan je!

Jurkovic nije pogodio na šutu za dva, a usledio je i prvi tajmaut. Srbija za sada deluje jako dobro, naši momci imaju četiri poena prednosti.

13:34

2' Srbija - Švajcarska 4:1

Nema koša za Jurkovica, Švajcarci ne koriste zicere sada pod obručem, a onda magija Strahinje Stojačića. Potom se upisuju i Švajcarci. A zatim uzvraća Stojačić... Dinamično se igra, ređaju se napadi. Prelep pas za Baraća i to je već lepa prednost.

13:33

1' Srbija - Švajcarska 1:0

Nema poena za Stojačića za dva, a onda naša reprezentacija pravi dva vrlo brza prekršaja. Ni Švajcarci nisu uspeli da realizuju naredni napad. Promašaj i za Srbiju nažalost na šutu za dva, a potom i faul nad Kojićem. Pogodio je bacanje.

13:30

Već se čuje srpska muzika

Sa razglasa, DJ u Beču je pustio dobro poznatu srpsku pesmu "Ti moje zlato" kao najavu za spektakl!

13:30

Sudije na ovom meču

Pravdu na ovom meču deliće Aleks Talisainen iz Estonije i Nadžib Šažidin iz Francuske.

13:23

Austrija prvi finalista!

Ako Srbija kasnije bude slavila protiv Švajcarske, protivnik u finalu će joj biti Austrija, koja je slavila nad Litvanijom sa 21:14!

13:12

Na polovini prvog polufinala vodi Austrija

Na oko pet i po minuta do kraja meča, rezultat duela između Austrije i Litvanije je 12:8 za domaćina u Beču.

12:56

Ko čini tim Srbije?

Tim Srbije na ovom Evropskom prvenstvu čine Marko Branković, neumorni Strahinja Stojačić, zatim Stefan Kojić i Nemanja Barać.

Stojačić je prema renkingu treći na planeti, Kojić je na 7. poziciji, Branković je na 12. mestu, dok je Barać na 49. poziciji.

12:54

Meč počinje nekoliko minuta nakon završetka prvog polufinala

U prvom polufinalu sastaju se Austrija i Litvanija od 13.00 časova, tako da će naši momci već znati na koga bi mogli da idu u slučaju pobede protiv Švajcarske.

12:53

Evo gde možete da gledate uživo TV prenos meča Srbija - Švajcarska

12:52

Dobrodošli u naš blog uživo!

Poštovani čitaoci portala Telegraf Sport, dobro nam došli! Danas ćemo zajedno navijati za naše basketaše u okviru polufinala Evropskog prvenstva koje se održava u Beču.

Meč se igra od 13.35 časova, a tekstualni prenos možete da pratite na našem portalu.

Video: Dragić odgovarao na pitanja Telegrafa: "Bogdanović je divno ljudsko biće"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA