Nikola Kalinić otkrio da je bio na probi u Partizanu i da ga je zvao Željko: "Baš nekako loša situacija"

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 5

Navijači Crvene zvezde jedva čekaju da vide šta to Nikola Kalinić može u narednoj sezoni Evrolige. Njegov povratak možda je obradovao i najviše pristalice crveno-belih, ali malo ko zna da je putanja karijere rođenog Subotičanina mogla da bude i daleko drugačija.

Naime, on je sa nekih 12 godina bio na probi u Partizanu, što je podelio u podkastu "6,75 range", a istakao je da ipak nije prošlo sve onako kako se nadao.

- Nije štimalo. Da li su oni mene zvali na probu ili su me ubacili? Otišao sam na probu u Partizan, a nisu me ni probali. Tu sam stajao sa strane, baš nekako loša situacija. Došao sam tu, a trening traje po dva-tri sata, moraš da pitaš trenera da li si slobodan. Snimio sam tu neke fore, pa sam uspeo da ih iskoristim posle protiv... Bio sam ja tu samo nedelju dana, video kako funkcionišu odnosi, dinamika, hijerarhija.

Potom se osvrnuo na saradnju sa Željkom Obradovićem u Fenerbahčeu, istakavši da mu je to bio možda i jedan od delova karijere kada je najviše napredovao i stasao kao igrač.

- Teško, ali divno. Ponavljam to kao papagaj, to je sjajno iskustvo. Moraš da dođeš koncentrisan, motivisan, uvek mi kaže da li se sećam šta sam radio juče. On jeste temperamentan na utakmicama, taj udar prvih par meseci ti je žestok. Ali pokušaš da zanemariš intonaciju tog glasa, onda shvatiš šta on govori i da je to apsolutno kao što on kaže. On pravi greške takođe, ali manje naravno nego ostali. Tamo sam napredovao najviše kao igrač, kao čovek, profesionalac... Moraš da se posvetiš, da brineš o telu.

Logično je bilo pitanje da li je Obradović želeo da ga dovede u Partizan kada se vratio na klupu crno-belih.

- Bio je, bio je (da). Pa nije, to sam rekao, nije nikakva tajna. Ja sam rekao da ne osećam. Što bih to radio sebi? Nema razloga, mislim, ima hiljadu drugih klubova. Čak i Partizan kada je igrao Evroligu, a Zvezda igrala protiv Zadra za opstanak u ABA ligi. Tada da razumem te prelaske. Ali ovako, ako su obe ekipe tu, što bih sebi radio. Ja to ne bih. Ne kažem da je greška ili loše. Ne radim to i nije mi okej. Isto kao za Galatasaraj.

(Telegraf.rs)

Video: Dragić odgovarao na pitanja Telegrafa: "Bogdanović je divno ljudsko biće"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Figaro

    25. avgust 2024 | 12:45

    Kalinicu sve si pogresno shvatio. Trebao si da udaris na zoca da je najgori, tako to ovde funkcionise

  • Др

    25. avgust 2024 | 12:16

    Кош

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA