Savić o Kaboklu: "Situacija sa Brunom je potpuno drugačija u odnosu na Nanelija, sve obaveze smo ispunili..."

 
L. I.
L. I.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 8

Košarkaški klub Partizan pretrpeo je velike promene u igračkom kadru pred početak nove sezone, a opremu crno-belih zadužilo je čak 14 novih igrača, koji su predstavljeni na ceremoniji "Crno-bela simfonija".

Pred novu takmičarsku godinu za Mozzart Sport govorio je sportski direktor Partizana Zoran Savić. On je pričao o brojnim temama, a neizbežna je bila i situacija sa Brunom Kaboklom.

Naime, brazilski centar je pred treću utakmicu finala KLS samoinicijativno napustio klub, da bi nakon dobrih partija na OI izrazio Želju da ostane u Partizanu. Ipak, on neće biti deo tima, a situaciju je sada dodatno pojasnio Savić.

- Situacija sa Brunom je potpuno drugačija u odnosu na Nanelija. To je igrač koji je napustio tim pred finale KLS, a pre toga je davao intervju pričajući o tim mečevima. Koji je razlog svega toga, ne bih da ulazim u tu priču. Sada smo u situaciji da čekamo odluku FIBA. Nama je stigao zahtev iz Kolumbije za LOC (Letter of Clearance) što dovoljno govori o čemu se radi. Mi smo naravno to odbili. Igrače je potom izneo svoje argumente kod FIBA, mi smo svoje i sada se čeka odluka. Ali, svaka odluka koja u ovom slučaju nije u korist Partizana bi bila veliki presedan jer bi to značilo da svaki igrač u bilo kom klubu može samo da odluči da napusti tim bez posledica. Sve obaveze prema Brunu Kaboklu su bile ispunjene do momenta napuštanja i nije bilo nikakvih kašnjenja. On je dobar momak, čudan malo. Imao je i tu situaciju sa Venecijom koju smo morali da rešavamo kada smo ga doveli. Platili smo im obeštećenje tada koje je bilo propisano u ugovoru. Sve obaveze smo ispunili. Potpisali smo sa njim ugovor na 1+1 sezonu. Imali smo rok do 15. jula da se odlučimo da li želimo da ga zadržimo i odlučili smo da ga zadržimo. On je po svim pravnim osnovama naš igrač. Sada se čeka ta odluka kako bismo preduzeli naredne korake - rekao je Zoran Savić.

(Telegraf.rs/Mozzart Sport)

Video: Neverovatno šta je promašio Bruno Kaboklo, Obradović nije mogao da veruje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša Le

    24. avgust 2024 | 13:39

    Kako sam ja Savića razumeo da postoji razlika između obaveza prema Kaboklu i Naneliju. Savić kaže da su sve obaveze prema Kaboklu ispunjene, onda po njemu ispada da prema Naneliju nisu. Dok je koliko juče Mijailović rekao da Partizan Naneliju isplatio sva dugovanja. Znači neko od njih dvojice ne govori istinu.

  • Stefan85ar

    24. avgust 2024 | 13:09

    Kako stalno neki problemi i frka kod vas... Zapitajte se malo sto je tako.

  • Dggg

    24. avgust 2024 | 14:01

    Uvek neki problemovi sa vama postenima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA