Neš, Novicki, Dafi i Dragić otkrili ko je najbolji "eks-ju" igrač svih vremena: Ređali se Divac, Danilović...

 
S. T.
S. G.
S. T. S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Oproštaj Gorana Dragića od košarke okupio je mnoga imena svetske košarke, i to sam njen krem. Tako su čuveni Dirk Novicki, Stiv Neš i Bil Dafi zajedno sa Slovencem razgovarali o mnogim interesantnim temama, a dotakli su se i toga ko je najbolji igrač ikada sa "eks-ju" prostora.

Prvo je svoj sud dao Stiv Neš, koji je pokazao na Dragića, ali je istakao da je region Jugoslavije dao mnoga velika imena svetskoj košarci.

- Goran, bez dileme (smeh). Omiljeni sigurno. Očigledno je tu velika istorija u ovom regionu, u sportu, košarci posebno. To sve je napravilo veliki temelj posebno za Luku i Nikolu Jokića. Ova dva momka su svetska klasa. Možda i najbolji skoro koji su ikada igrali košarku. To je potvrda kvaliteta ovog regiona, ali kvaliteta svih koji su ovde igrali 20-30, 50, 70 godina. Lepo je doći u ovaj deo sveta, koji jako voli košarku, tu je toliko mnogih sjajnih košarkaša. Ali favorit mi je Goran.

Sa druge strane, Dirk Novicki je bio dosta konkretniji. Pomenuo je četiri imena.

- Teško je reći ko je ovde najbolji. Mi smo svi "studenti". Gledali smo svi Divca, Đorđevića, Danilovića... Toliko je sjajnih igrača koji su došli, meni jedan od omiljenih je Peđa Stojaković, igrao sam sa njim. Osvojili smo šampionat zajedno, ali toliko je sjajnih igrača, legendi, koji su napravili da košarka bude popularna ovde.

Kada je progovorio Bil Dafi, odmah se začuo i aplauz, pošto se dosetio Dražena Petrovića.

- Dražen Petrović je bio jedan od najboljih. Ja se sećam da sam ga gledao, treneri u Americi mu nisu dali dovoljno respekta. Bio je neverovatan, što se tiče etike, šutiranja... Vlade je takođe uradio dobar posao u Lejkersima, a što se tiče ostalih Dragan i Toni Parker su bili tu takođe. Luka je jedan od najboljih igrača u istoriji, sve više samopouzdanja ima. Ima određeni mentalitet, Majkl Džordan, Kobi Brajant i Luka su takvi... To je prirodno. Mislim da će biti jedan od najboljih igrača u istoriji.

Za kraj, svoja dva idola istakao je i Goran Dragić.

- Ja ću reći jednog. Moj idol je bio Predrag Danilović i voleo sam da gledam Tonija Kukoča. Ali svi iz ovog regiona, bili su velika inspiracija, za mene, za njih, za sve.

(Telegraf.rs)

Video: Pitali smo Novickog da li mu je Đoković omiljeni teniser svih vremena: Evo šta je rekao Nemac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA