Novicki otkrio koliko mu je bilo važno da igra za Nemačku, pa od Slovenca dobio pitanje zbog kojeg se nasmejao

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Legendarni Dirk Novicki biće deo spektakla na oproštaju Gorana Dragića pred odlazak u penziju. Čuveni Slovenac u Ljubljani je organizovao veliku utakmicu na kojoj će se pored Nemca naći i Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović...

Pre samog događaja, Novicki je bio raspoložen za razgovor sa novinarima u Ljubljani, a između ostalog je upitan koliko mu je bilo značajno da nastupa za tim Nemačke.

Uspeo je Dirk da sa Pancerima stigne do nekih velikih visina...

- Uvek sam voleo da igram za svoju reprezentaciju, počeo sam još sa 14-15 godina da putujem po Evropi. Osećao sam da sam veliki deo nemačke košarke i želeo sam da joj na neki način vratim. Igrao sam u NBA ligi. Uvek sam igrao tokom noći, tako da su Nemci morali da ostanu budni preko noći. Za mene je važno igrati za reprezentaciju, ultra je zabavno i velika je čast bila to raditi kroz godine.

Nakon svega je dobio pitanje od Slovenca da li se seća čuvenog četvrtfinala Eurobasketa 2005. godine kada je baš on predvodio Pancere do preokreta i pobede pred bučnom publikom.

- Sećam se (smeh) - odgovorio je Novicki, a onda se uhvatio za glavu.

(Telegraf.rs)

Video: Dirk Novicki o Luki Dončiću i penziji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA