Telegraf u Ljubljani: Goran Dragić okupio košarkaški krem - Neš, Kokoškov, Novicki i Dončić stigli na spektakl

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Spektakl može da počne...

Kapiten zlatne slovenačke košarkaške reprezentacije, Goran Dragić, organizuje pravi spektakl za svoj oproštaj od profesionalnog bavljenja košarkom, a tim povodom, u Ljubljani je okupio evropski i svetski "košarkaški krem". 

Uz Luku Dončića, sa kojim će biti kapiten timova, Dragićev mentor Stiv Neš, Dirk Novicki, Kris Boš, Igor Kokoškov, koji je vodio Slovence do titule evropskih šampiona, i Saša Pavlović već su stigli u jedan od hotela...

Cela manifestacija traje dva dana, a sve počinje ovog petka sa "Night of the Dragon Business Talk".

U okviru jedanog od panela "Karijera posle karijere," Dragić, Neš, bivši NBA igrač i Dragićev mentor, Novicki, jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena, i Bil Dafi, jedan od vodećih sportskih predstavnika i osnivač agencije BDA Sports Management, će podeliti svoja iskustva iz vremena bavljenja košarkom.

Takođe, dvodnevni humanitarni događaj povodom oproštaja Gorana Dragića od profesionalne košarke 2024. godine nije samo omaž njegovoj blistavoj karijeri, već i platforma za prikupljanje sredstava za mlade sportiste iz ugroženih sredina. Zajedno sa ljubiteljima sporta i košarke, Goran Dragić ima za cilj da kroz ovu inicijativu ostvari značajan uticaj.

Baš iz tog razloga, uveče će se sva akcija preseliti na crveni tepih, gde će se svi učesnici subotnje oproštajne utakmice predstaviti u odelima i kravatama. Kapiteni Dragić i Dončić će birati svoje timove na "draftu". Takođe, održaće se humanitarna aukcija, na kojoj će se licitirati lopta sa potpisima svih učesnika (početna cena deset hiljada evra), dres sa potpisima svih učesnika (početna cena deset hiljada evra) i dres Gorana Dragića iz Osnovne škole Koseze (početna cena 15 hiljada evra).

Prihodi od prodaje karata i donacije prikupljene tokom događaja biće usmereni ka programu Botrstvo v športu, koji vodi Zveza Anita Ogulin u saradnji sa ZPM-om, kao i ka Fondaciji Goran Dragić.

U subotu u 20 sati, održaće se revijalna utakmica u kojoj će se takmičiti aktuelne i bivše košarkaške zvezde. Prisustvovaće i treneri i košarkaški radnici koji su ostavili trag na Dragićevom putu.

Da podsetimo, Stiv Neš, Luka Dončić, Nikola Jokić, Dirk Novicki, ali i još svetski poznatih imena, poput Bogdana Bogdanovića, Luisa Skole, Dejana Bodiroge, Predraga Danilovića, Nikole Vučevića i Raše Nesterovića će biti na ovom događaju.  Kris Boš, član Kuće slavnih, takođe će prisustvovati ovom događaju, iako neće igrati na terenu.

Dragić je u svojoj karijeri igrao za Slovan, Mursiju, Olimpiju, da bi potom otišao u NBA ligu. Tamo je bio igrač Finiks Sansa, Hjuston Roketsa, odakle se vratio u Evropu i zaigrao za Baskoniju tokom lokauta. Međutim, ubrzo se vratio u Finiks, a igrao je za Toronto, Bruklin, Čikago i Milvoki.

(Telegraf.rs)

Video: Robin Lopez i mnoge druge legende došle na oproštajni meč Gorana Dragića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA