Lundberg za Telegraf o Obradoviću i meču protiv Srbije: "Kada te trener takvog kalibra zove, teško je reći ne"

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 8

Danski reprezentativac i jedno od najvećih pojačanja Partizana ove sezone sumirao je svoje prve utiske

Košarkaši Partizana danas su zvanično počeli sa pripremama za novu sezonu, pošto su se okupili i odradili prvi zajednički trening u maloj sali "Beogradske arene". Istom prilikom organizovan je i svojevrsni "Media Day" na kojem su igrači razgovarali sa novinarima o svojim očekivanjima za narednu sezonu.

Ekipa Telegrafa imala je priliku da priča sa jednim od najvećih pojačanja Partizana ove sezone, Ifeom Lundbergom, reprezentativcem Danske i prošlosezonskim igračem Virtusa iz Bolonje.

Na samom početku, Ife je otkrio kakvi su mu prvi utisci o saigračima, ali i Beogradu, za koji kaže da mu se mnogo dopada.

- Vrlo sam uzbuđen što sam ovde, pre svega. Mislim da tim izgleda odlično, jedva čekam da stvorim hemiju zajedno sa njima. Srećan sam što sam u Beogradu, ovo je prelep grad i jedva čekam da počnemo.

Podsetili smo Ifea da je baš on prelomio meč sa Partizanom u Bolonji protekle sezone trojkom na oko 30 sekundi do kraja utakmice.

- Teško je zaboraviti tako jedan momenat, jer je to veliki momenat u mojoj karijeri. Svi pričaju o tome, ali sa druge strane, to je samo jedna, zapravo dve utakmice u ovom slučaju. Uvek izlazim na teren sa ciljem da zadržim mir i stabilnost, da pomognem timu. To je bilo prošle sezone, sada se okrećemo narednoj.

Posebno je bio impresioniran atmosferom na jučerašnjoj "Crno-beloj simfoniji" i kaže da se uopšte nije nadao tako nečemu kada je dolazio u Beograd.

- Iskreno, to nisam uopšte očekivao! Bilo je električno, a mnogi su mi rekli da je to samo deo onoga što me tek čeka, tako da jedva čekam da vidim atmosferu u Areni. Samo mogu da se nadam takvoj podršci navijača.

Upitali smo Lundberga i o tome da li je već imao priliku da razgovara sa Željkom Obradovićem.

- Naravno, pričao sam sa njim nekoliko puta pre nego što sam potpisao sa ekipom. On ima svoju viziju o timu, meni i svemu. Kada te trener takvog imena i kalibra želi u ekipi, teško je reći ne. To je velika čast za igrača. Imate priliku da predstavljate nešto što je zaista odlično. Nadam se da možemo da uradimo sjajne stvari zajedno ove sezone.

Ono što je jako interesantno jeste da će Lundberg ove sezone igrati i protiv Srbije u kvalifikacijama za Eurobasket. Ti mečevi planirani su za novembar.

- Jedva čekam taj meč. Svi koji me znaju, znaju koliko volim da predstavljam svoju zemlju. To je, po mom mišljenju, najveća čast koju sportista može da ima. Biće zabavno, jedno je tim za koji igram, a drugo je tim moje zemlje, tako da će biti baš interesantno.

Poslao je Lundberg na samom kraju poruku svim navijačima Partizana.

- Nastavite da dolazite u Arenu, da pravite atmosferu kao i do sada, a mi ćemo dati sve od sebe.

(Telegraf.rs)

Video: Obradović otkrio da li će Partizan dovoditi nova pojačanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mont Everest

    20. avgust 2024 | 19:32

    Tako je bato. Celom svetu je poznato i jasno da je Zeljko Obradovic najbolji trener evrope svih vremena. Mozda nekolicini fmp ovaca nije to jasno ali necemo im to uzeti za zlo jer se nikada i nisu razumeli u kosarku.

  • Jeh

    20. avgust 2024 | 18:51

    Treneru koji ništa nije osvojio nikako ne treba reći NE !

  • Hmm

    20. avgust 2024 | 18:56

    Odlican igrac ali nece moci doci do izrazaja kod Rumenog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA