Rešen najveći mit Olimpijskih igara: Otkriveno da li su američki košarkaši testirani na doping!

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 37

Mnogi su bili u zabludi

Kod mnogih Srba je ustaljeno mišljenje da se američki košarkaši i generalno njihovi sportisti ne testiraju na doping na Olimpijskim igrama i da Američka antidoping agencija jedina ima pravo na to i da se njihovim rezultatima veruje i da se ne dovode u pitanje njihove garancije.

Tako je i posle meča između Srbije i Amerike u polufinalu bilo mnogih komentara na društvenim mrežama da "nije moglo protiv "Drim tima" koji se ne testira na doping."

Ipak, očigledno i taj "mit" nije istinit, a to je otkrio član američke reprezentacije i košarkaš Minesote, Entoni Edvards u jednom intervjuu posle Olimpijskih igara.

On je u potkastu otkrio da on, Stef Kari i Kevin Durent nisu mogli da uživaju u momentu nakon što su osvojili zlatnu medalju posle finala sa Francuskom i nisu bili na slavlju u svlačionici sa ostalim saigračima i trenerima, jer su morali na doping test.

- Nismo mogli da slavimo u svlačionici, zaista, jer smo Durent, Stef i ja morali da dajemo uzorak za doping ili nešto drugo - otkrio je Edvards.

Upravo je Stef Kari bio lider Amerike u finalu, jer je postigao 24 poena, od čega nekoliko ključnih trojki u završnici kojima je rešio meč.

Durent je dodao 15 poena, a Edvards 8.

Kari je takođe bio ključni faktor pobede Amerike nad Srbijom, jer je postigao 36 poena u duelu protiv našeg tima, od čega je devet puta pogodio za tri poena.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte šou na konferenciji: Bogdan rekao da je Pešić najiskusniji selektor, on ga odmah prekinuo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    20. avgust 2024 | 12:44

    Član americke reprezentacije je sve rekao. Da nije tužno bilo bi smešno. Američki sportisti ne podležu antidoping kontroli raspitajte se malo bolje pa tek onda objavite.

  • Mosna

    20. avgust 2024 | 12:42

    Kadija te tuzi, kadija ti sudi...

  • Realno

    20. avgust 2024 | 12:29

    Ako ono nije doping, ne znam sta je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA