Filipinci baš zavoleli šut za četiri poena: Posle istorijskog pogotka, na istom meču viđena još dva

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Bili su raspucani košarkaši Meralko Boltsa i Magnolija Hotšotsa

Juče smo svedočili svojevrsnoj revoluciji, pošto je prvi put ikada na nekom meču uveden šut za četiri poena. Sve se odigralo na Filipinima, na utakmici Governors kupa između Meralko Boltsa i Magnolija Hotšotsa, a istoriju je ispisao Kris Bankero koji je postigao prvenac.

To se dogodilo u drugom minutu druge četvrtine, a Filipinci očigledno ni u nastavku iste utakmice nisu prestali sa šutevima sa velike distance, pa smo do kraja duela videli još dva pogotka za četiri poena.

Susret je na kraju pripao ekipi Meralko Boltsa rezultatom 99:94, a kao strelci na prvoj utakmici sa šutem za četiri poena upisali su se još Đolo Mendoza u ekipi Meralka i Paul Li iz tima Magnolije.

Prema novom pravilu, linija na šutu za četiri poena postavljena je na udaljenost od 8,20 metara od koša.

Prema FIBA pravilima, trenutna udaljenost linije za šut za tri poena iznosi 6,75 metara, a polovina terena je na 14 metara od čeonog auta, odnosno na 12,42 metara od samog koša.

Iako je uveden šut koji donosi više poena, ipak nije došlo do nekog većeg rasta po broju ukupno postignutih, jer četvrtina na Filipinima traje 12 minuta, baš kao u NBA ligi. Barem ne na tom prvom meču, a sutra se očekuje nastavak takmičenja utakmicama Blekvoter Bosinga i Rejn or Šajn Elasto Pejntersa, odnosno NortPorta i TNT Tropang Gige.

(Telegraf.rs)

Video: Odgovor kapitena Nemačke Aci Stojanoviću koji je izazvao buru u NBA ligi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA