Bio je veliki ljubimac navijača Partizana, a naredne sezone igraće u drugoj ligi Španije

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Aleks Renfro potpisao je za Real Betis

Košarkaški putevi naveli su nekadašnjeg miljenika navijača Partizana i bivšeg košarkaša ovog kluba, Aleksa Renfroa da ostane u Španiji, pošto je danas i zvanično potpisao ugovor sa Real Betisom i nastupaće u drugoj ligi ove zemlje i pokušaće da se sa njima izbori za povratak u elitu.

Renfro je prošle sezone bio deo Granade, a još od 2020. godine nastupa u Španiji, pošto je i prethodno dve sezone bio deo San Pablo Burgosa.

U svojoj bogatoj profesionalnoj karijeri, koju je započeo još 2009. godine prošao je mnoge evropske zemlje, pa je između ostalog nastupao za letonsku VEF Rigu, hrvatski Zagreb, potom italijanski Brindizi, španski Valjadolid, nemački Bamberg, ruski Jenisej, Baskoniju, Albu iz Berlina, Bajern iz Minhena, Barselonu, Galatasaraj, Manresu, Zenit, a u sezoni 2018/19 i za Partizan.

Upravo je tokom te sezone došao u oko regionalne javnosti, a posebno navijača Partizana, koji su ga često putem društvenim mreža pozivali da se vrati natrag u Beograd.

Zanimljivo je da Renfro pored američkog poseduje i državljanstvo Bosne i Hercegovine, a nastupao je za ovaj tim 2015. godine na Evrobasketu.

Real Betis pravi vrlo interesantnu ekipu, pošto je prethodno za njih potpisao i crnogorski reprezentativac, Dino Radončić, ali i srpski košarkaš Aleksandar Cvetković, koji je prošle sezone bio deo Spartaka iz Subotice.

(Telegraf.rs)

Video: Trener IMT-a: "Najbolji igrač na utakmici bio je sudija i ja tu ništa više ne bih dodao"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA