Košarkaši Bosne i Hercegovine u totalnom haosu: Savez duguje ogroman novac, pod upitnikom mečevi sa Hrvatskom!

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Oni su zbog toga danas sazvali hitnu konferenciju za medije

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine trenutno se nalazi u totalnom haosu. Takvom, da je čak ugroženo i odigravanje utakmica kvalifikacija za Evrobasket protiv Hrvatske u novembarskom prozoru, zbog čega su oni danas sazvali hitnu konferenciju za medije.

Računi Saveza su blokirani, dugovanja su se nagomilala, a najveći problem jeste dug prema Ilidži u kojoj se održavaju utakmice i treninzi. Oni ne pristaju na dalji reprogram, već traže da se čitava suma momentalno isplati i ne samo glavnica, nego i sve naknadne kamate u iznosu od 330.000 konvertibilnih maraka, što je oko 20.000.000 dinara, prenosi portal Klix.ba!

- Došlo smo u situaciju da ne možemo da pređemo narednu prepreku, to je blokada od Hotela "Ilidža". Neosporno je da taj dug postoji i da je star 13 godina. Pokušali smo da napravimo neki sporazum sa menadžmentom, ali nismo uspeli u tome. Situacija je takva da taj dug koji imamo, postoji zahtev da se isplati odjednom. To je veliki iznos, koji u ovoj situaciji ne možemo rešiti. Zbog toga smo organizovali ovu konferenciju, da upoznamo javnost i da apelujemo za pomoć, od svih onih koji smatraju da treba pomoći reprezentaciji Bosni i Hercegovini - rekao je vršilac direktora generalnog sekretara, Dževad Alihodžić.

On je istakao da je potrebna hitna pomoć kako bi utakmice sa Hrvatskom bile organizovane.

- Nama treba hitna pomoć. Vrlo brzo moramo krenuti u organizaciju utakmica protiv Hrvatske u okviru kvalifikacija. Doći će u pitanje odigravanje tih utakmica ako ne rešimo probleme. Ne želim da lažem javnost, ne želim da bilo šta ide pod tepih. Može se desiti da moramo predati te utakmice i Hrvatska će ići direktno na Evropsko prvenstvo. Apelujemo na sve da nam pomognu da prebrodimo ovu krizu. Mislili smo da ćemo to moći, ali ova zadnja stepenica je jednostavno previsoka - poručio je on.

Novca na računu Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine jednostavno nema, a ovo nije prvi put da Savez dolazi u slične situacije, jer su se prošle godine košarkašice žalile na očajne uslove u smeštaju.

- Ta sredstva nemamo. Bili smo na nekoliko sastanaka, bio je to civilizovan sastanak, dug priznajemo. Pokušali smo da objasnimo u kakvoj smo situaciji, pokušali smo da nađemo neko rešenje, ali jednostavno, njihov stav je da više ne žele da čekaju. S te strane, pravno gledano, ne mogu ništa da kažem, to je tako, to smo morali prihvatiti - zaključio je Alihodžić.

Potencijalno, utakmica sa Hrvatskom mogla bi da bude registrovana sa 0:20 u slučaju da se ovaj problem ne reši. Dueli su zakazani za 21. i 24. novembar.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako je OFK srušio moćni TSC i uzeo tri boda u Bačkoj Topoli

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    19. avgust 2024 | 18:26

    Gde su vam vase zvezde…???Sto ne pomognu i plate kada toliko vole svoju zemlju…?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA