FIBA objavila novu rang listu posle OI: Srbija "diše za vratom" Amerikancima, Španci "potonuli"

 
S. G.
S. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Orlovi su ponovo napredovali...

Posle Olimpijskih igara u Parizu, FIBA je objavila novu rang listu, a sam rezultat koji su ekipe ostvarile, značajno je uticao na poziciju.

Tako, Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država osvojila je zlato na Olimpijskim igrama u Parizu i zadržla svoje vođstvo na vrhu rang liste. Srbija skočila za dva mesta i došla do drugog mesta sa ukupno 758,9 poena, pretekavši Nemačku. Četvrto mesto sada pripada Francuskoj.

Finale je Francusku "podiglo" za pet mesta u odnosu na mart 2024, stavljajući je odmah iza Nemačke na treće mesto i čineći je nacijom sa najvećim napretkom u Top 20.

Kanada je skočila na peto mesto nakon svog prvog olimpijskog učešća posle 24 godine. Sa druge strane, Grčka i Portoriko su skočili za jedno mesto, Grčka na 13. mesto, a Portoriko na 15. mesto.

Južni Sudan imao je jedini dvocifreni skok među Top 50. Njihovo prvo ikad učešće na Olimpijskim igrama donelo im je prvu pobedu na takmičenju i skok sa 34. na 23. mesto na FIBA svetskoj rang listi. Sada su najbolje rangirani afrički tim, ispred Obale Slonovače.

Kamerun je još jedna afrička nacija sa pozitivnom promenom od poslednjeg ažuriranja rang liste. Oni su napredovali pet mesta zahvaljujući svojim nastupima na FIBA kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Letoniji, i sada se nalaze na 64. mestu.

(Telegraf.rs)

Video: Neobičan ritual Zvezdinog fudbalera pred poslednji trening za meč sa Benfikom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MN CG

    15. avgust 2024 | 14:58

    Da je bilo pošteno suđenje i sportske pravde SRBIJA bi pobijedila ameriku. To čitav svijet zna SRBIJA NAJBOLJI TIM.

  • Mihailović

    15. avgust 2024 | 15:24

    Namestili da Francuska može igrati finale sa Amerikom umesto Srbije...ne sjećam se OI sa tolikim mućkama i nameštenim sudijama...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA