Uništio Francuze, uzeo zlato sa Amerima, u Kamerunu dočekan kao car: Embid konačno osetio "ljubav" domovine

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Dobio je i orden...

NBA superstar Džoel Embid izazvao je pravu pometnju sa izborom nacionalnog tima. Tako, posle "odjave" Kameruna i Francuske, osvojio je zlatnu medalju sa selekcijom SAD: Ipak, posle kraja Olimpijskih igara, odmah je otišao u svoju rodnu Afriku.

Naime, rođeni Kamerunac je posle Pariza stigao kući, i domah je dodao još jednu medalju u svoju kolekciju. NBA zvezda je nagrađena "Ordenom za hrabrost.

Poseban trenutak desio se u sredu u centralnoafričkoj zemlji. On je bio gost predsednika Kameruna Polom Bijom. Kada je Embid ušao u zgradu, predsednik Bija mu je prišao i nagradio ga "Medaljom komandanta Ordena za hrabrost".

To je odličje koje se dodeljuje Kameruncima koji su dali "izuzetne doprinose u oblastima umetnosti, nauke, poljoprivrede, trgovine ili industrije."

Ovaj sportista bio je zahvalan na velikoj časti... i zahvalio se predsedniku Biji i svima koji su učestvovali.

Embid je treći sportista rođen u Kamerunu u NBA... i bio je najviše izabran u draftu kao treći pik 2014. godine.

Od tada je postao sedmostruki All-Star, MVP NBA lige, dvostruki prvak u broju poena i doveo je Sikserse do sedam plej-of nastupa.

Da podsetimo, tokom Olimpijskih igara, Embid je bio na udaru domaćih navijača, a glavni razlog je odustajanje od dresa Francuske.

(Telegraf.rs)

Video: Embid posle pobede nad Srbijom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA